Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

maanantai 11. huhtikuuta 2016

3-suinen miniä

Välttelen kaikki pinnalle nousevat kaikkien kehumat asiat niin pitkälle kuin mahdollista. Yleensä vouhkaaminen merkitsee huonoutta eli halbaa. Kännykkääkään en vielä omista! Eikä minusta autourheilu ole mitään urheilua, politiikkakin on pyl....
Tuomas Kyröä en ole lukenut paitsi tuon lukukansan kouhkaamisen takia niin myös televisioesiintymisten takia, niin kun en Tervoakaan, ja sitten kun sillä ne puikulapartahaivenet ja ...

- Ei ennenkään niin miksi nyt, per ja kele!

Hittolainen!
Ei tarvitse peiliin enää katsoa kun näki pyhänseutuna näytelmässä itsensä kuvan: Mielensäpahoittajahan se tässä narisee, Kyrön tekele ilmielävänä - ja näin lähellä!

Vaikuttavassa näytelmässä tässä oltu! Sitähän tämä, kun edelleen päähenkilönä palloilen.
Siis
Riäkkyteatteri oli jälleen kerran talvipuhdetöinä saanut aikaan oivan paukun: parituntisen näytelmän Tuomas Kyrön Miniästä.

Huvitti, nauratti ja potutti.
Sitten jopa itketti tovin ukko ihmisen nimiseen sairauteen sairastunutta herttaista Herttaansa, Sari Hirvonen, hoitaessaan. Kummasti tepristäytyi Mielensäpahoittaja hoivatun, jalkaa potevan roolistaan päästessään asiaan: huolehtimaan ja syöttämään laitostunutta elämänkumppaniaan.

Teatteri on siitä hyvä taiteenlaji, ettei kaikkea tarvitse yksyhteen esitttää: simultaanitulkkaustakin suomen kielestä suomen kieleen voidaan aivan tuosta noin vain vedellä, ja rahi voi toimia autona,
kolme miniää samassa tilassa vallanmainiosti käy yhtä esittämässä. Ja nimenomaan Ihan livenä! niin kuin käteen käyvä napakka näytelmäbrosyyri asian esittää selvittäen, että kyseessä on Riäkkyteatterin ensimmäinen 3D-esitys, kolmen Daamin show!

Hyvin hyvin 3-habituksinen miniä sai asiansa julki 3-suisena! Nautinnolla katseli väki, joka oli runsaslukuinen, niin Minna Penttisen, Auli Partion kuin Mammu Koskelon minnaa; jokainen toi kummasti ulottuvuutta Liisa-miniän olemukseen.

Antti Litja on kuulemma näytellyt filmille Mielensäpahoittajan karvareuhkassaan; Litjan olen nähnyt joskus muinoin meidän neljän kiekerössä juoksukaverina Pääkaupunkijuoksussa, mutta elokuvaa en. Enkä yhtään Kyrön kirjaa ole siis lukenut, alussa mainituista syistä. Silti uskallan sanoa, ettei Anttikaan olisi paremmin vetänyt Mielensäpahoittajan osaa appena kuin Jorasmaan Ilpo, meidän entinen kunnanjohtajamme! Mimiikka natsasi.

Kyllä  Mielensäpahoittaja-Ilpon pitkä silmänisku kaiken lopuksi kertoi kaiken: siivilöiden saadaan asiat rullaamaan. Ja mukana menossa ollaan, vaikkei siltä näyttäisikään. Saihan tämä känä Venäjän kaupankin rullaamaan ystävyydellä, avunannolla ja totuudentorveudellaan Sergein ja Ljudmilan kanssa!
Ja 3-suisen miniänsä henkeä haukkomaan.

- Antakaa meidän purppasta! Koittakaa kestää - on meillä jotain annettavaa elämän jatkumolle. Muutakin kuin hiihto ja peruna.

Valitettavasti tästä riemusta jäävät rannalle ja osattomiksi syrjempänä asuvat siellä Helsingeissä, Tampereilla ja Turuissa, mutta kaipa korvikkeena sielläpäin laitosteatterit jotain vastaavaa saavat aikaan esitettäväksi.

 
+6°C hiihdot 22km / 838 km/€ km
ks.  VOIMA

2 kommenttia:

 1. Arvoisa kulttuuriluuta hikkaj

  Eläkeläislipun saa näköjään viijjen euron alennuksella.
  Kun sata kertaa käypi komeljanttarisouvvissa, on jo viissattaa puhtaana plakkarissa.
  Veronkiertoa jos mikä !
  Stubukka jo suunnitteleekin paratiisien verollepanoa.
  Ja eläkeläisille toki raipat päälle.

  On sitten mielensäpahoittamiselle indikaatio !

  Ohto M Mursu toki vapautetaan seuraamuksista.

  Täälläpä Vaasassa on teatterija kahella kielellä, joten ahkera kävijä voisi kahmia tuplaedut.
  Ja tuskin ruottikielisille niitä lisäverojakaan tulisi. Säätiön kautta kun katsovat näytöskappale-esitykset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   komeljanttaristasi tulee mieleen Päätalon sana kometija, joka tarkoittaa hassuksi nimitettävää ihmistä.
   Metsossa näkyy joku venäläinen toimihenkilö pesseen rahojaan, Mursu kiittää ettei joutunut ko. puljun hallitukseen, vaikka aikoinaan siellä huulilla oli, muistelen olleen.
   = ks. kommenttikeskustelumme: http://www.city.fi/blogit/hikkaj/jos+ei+taloa+niin+luukku+kumminkin/124601

   Poista