Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

torstai 8. tammikuuta 2015

Almanakka - Tammikuu

Opettajan kalenteri olis. EVVK.
Yliopiston almanakka yhä ilmestyy,

vaikka monopolia ei enää ole. VK=vois kiinnostaa jos ois.
Eeva Kilpi -almanakka. EK=ehottomasti kiinnostaa.                                           Tai ei se almanakka ole, vaan runo-/aforismi-/toteamiskirja: Kuolinsiivous vuodelta 2013. Siihen Eeva (s. 1928) on koonnut päiväkirjojaan vuosilta 1984-2011. Merkinnöissä nuo eletyt 27 vuotta kiertyvät 12 kuukaudeksi.
Miten eri ikäisenä vuoden eri kuukaudet on kokenut ja mitä on elontiellä tapahtunut - pääasiassa mielentilassa.
Nyt on tammikuu.
Oma päiväkirjani on paljon positiivisempi kuin Eevan. Mutta ajatuksiltaan paljon laihempi, nälkiintynyt suorastaan: 'Hiihdän. Hiihdämme. Hyytsaareen - joka päiväinen leipämme. En tarvitse kuin yöpuvun ja hiihtopuvun. Niitä vaihdan tarpeen mukaan. Eivät kulu muut vaatteet. Vaatekaupoissa ei huoli käydä.'  jne.
Joten otetaan Eevan tammikuita eri ikäisenä:
2.1.
Älä sure, tulee uusia huolia. 199466 v.
On kirjoitettava vain silloin kun on valmis panemaan itsensä alttiiksi. 2005 - 77 v.
11.1.
Minua väsyttää aina, koska kannan joka hetki mukanani ajatusteni taakkaa,
 kaikkialle. 2006 - 78 v.
14.1.
Yönukkuja herää viluun yltäpäältä hiessä. 2003 - 75 v.
29.1.
Se mitä minä en muista on kasvattanut minua eniten?
Se minkä muistan auttaa minua. 1996 - 68 v.

Tästäpä on hyvä jatkaa meidän sitten helmikuulla, muistakaa muistuttaa!
Mutta yksi Eeva vielä, jos jaksatte -  29.1.1996 klo 10.15

"Turhaan siivoatte. Teidän likanne on aina teidän ympärillänne."

Ja pakko on laittaa näytille tuolle negaatiolle toisenlainen, positiivisempi tulkinta, siltä Venkulalta, joka toteaa että koko maailma on pohjimmiltaan pelkkää estetiikkaa, pyrkimystä ruman poistamiseen:
"Siivoaminen -
ei minulle enää vuosiin ole ollut ikävää 'lian poistamista' vaan torstaiaamuisin raivoisan riemukkaasti toteuttamaani kauneuden lisäämistä luomalla järjestystä ympäristöön. Astioiden pesemisellä palautan likaisen lautasen rumuuden perimmäiseen kauneuteensa ja siihen aristoteelisesti hyveelliseen tehtäväänsä, johon lautanen on tarkoitettu: puhtaaksi uutta ruokaa varten."
hiihdot: 149 km/€Ei kommentteja:

Lähetä kommentti