Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

tiistai 8. huhtikuuta 2014

Sydämeni silitys

Katetriablaatiolla ei tässä yhteydessä ole mitään tekemistä, ei sydämen ojituksella eikä hermojen polttamisella eteisvärinän poistamiseksi. Ei, ei.
Olen runolla.
Tuohon Bathsebaan juuttuneena.
Siitä otsikko.

Niin kovan sätkyn aiheutti tuo nainen kuninkaassa, että David, miesrukka, menetti kertakaikkiaan kontrollinsa: tapatti kuin tapattikin Urian, Bathseban oikean miehen, sotilaan, jotta olisi saanut rauhassa poimia omansa: rakastaa ja rakastella.

Vaan katsos:
'Sinä minun sydämeni silitys'  pian oli oleva 'tuskien haava minulle'.

Eikä kaikki niin auvoisen suloista muutenkaan ollut, kaunistakaan, ainakaan näin sivullisen silmin. Jokin pani hanttiin Kilven vapaamuotisuudessa, muunnelmassa alusta alkaen. Ihan piti kaivaa Raamattu, pölystä puhaltaa ja lukea runollisen Volterin sijasta totuudellisempaa tekstiä asian laidoista: 2.Sam. 11-12.

Ja katso: 11.4
"Daavid lähetti sananviejän noutamaan naista, ja tämä saapui hänen luokseen. Nainen oli juuri puhdistautunut, ja Daavid makasi hänen kanssaan. Sitten nainen palasi kotiinsa."
Nopsaa ja korutonta toimintaa heti eka kerrasta alkean noilla kuninkailla ja muilla mahtimiehillä: yks sormenkoukistus vain.

Onneksi sitten tuli tehdyksi tuo murha ja ihme kyllä kuninkaallakin alkaa omatunto soimata.
Siinä kohti olen nyt.
Kahden vaiheilla, kumpaa jatkan ensin iltahämäriin: Raamattuako vai Kilpeä?

Loppuluhistumista? vailla. Siis kuningas. I suppose.


2 kommenttia:

 1. Valta ja seksi, siihen vielä ahneus ja meillä viina - siinä maailman suurimmat vitsaukset. Pieninä annoksina ehkä, kuin tuli, ne kävisivät toki...

  VastaaPoista
 2. KR
  kaikkea hyppysellinen, niin elämän pöydässä on hyvä nautiskella.

  Mitä viinaan tulee, jatkaa tuo 2. Sam. 11.13 Daavidin touhuilua:
  "...juotti hänet humalaan."
  Kavaluus mielessä: känniin vain kaunottaren, Bathseban mies.

  Siis jatkoin ensin Raamatulla kun Kilven tuskat niin mielettömät: siinä Goethen Wertherkin toiseksi jää Davidin rinnalla!

  VastaaPoista