Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

maanantai 21. huhtikuuta 2014

Jeesuksenkin kuolemaMATTEUS
 • 45 Mutta keskipäivällä, kuudennen tunnin aikaan, tuli pimeys koko maan ylle, ja sitä kesti yhdeksänteen tuntiin saakka. 46 Yhdeksännen tunnin vaiheilla Jeesus huusi kovalla äänellä: "Eeli, Eeli, lama sabaktani?" Se merkitsee: Jumalani, Jumalani, miksi hylkäsit minut? 47 Tämän kuullessaan muutamat siellä olevista sanoivat: "Hän huutaa Eliaa." 48 Heti yksi heistä kiiruhti hakemaan sienen, kastoi sen hapanviiniin, pani kepin päähän ja tarjosi siitä hänelle juotavaa. 49 Toiset sanoivat: "Katsotaanpa nyt, tuleeko Elia hänen avukseen." 50 Mutta Jeesus huusi taas kovalla äänellä ja antoi henkensä.

MARKUS
 • 33 Keskipäivällä, kuudennen tunnin aikaan, tuli pimeys koko maan ylle, ja sitä kesti yhdeksänteen tuntiin saakka. 34 Yhdeksännellä tunnilla Jeesus huusi kovalla äänellä: "Elohi, Elohi, lema sabaktani?" Se on käännettynä: Jumalani, Jumalani, miksi hylkäsit minut? 35 Tämän kuullessaan muutamat paikalla olevista sanoivat: "Kuulkaa, hän huutaa Eliaa." 36 Joku kävi kiireesti kastamassa sienen hapanviiniin, pani sen kepin päähän ja tarjosi siitä juotavaa sanoen: "Katsotaanpa nyt, tuleeko Elia ottamaan hänet alas." 37 Mutta Jeesus huusi kovalla äänellä ja antoi henkensä.

LUUKAS
 • 44 Oli jo kuudes tunti. Silloin, keskipäivällä, aurinko pimeni. Pimeys tuli koko maan ylle, ja sitä kesti yhdeksänteen tuntiin saakka. 45 Temppelin väliverho repesi keskeltä kahtia. 46 Ja Jeesus huusi kovalla äänellä: "Isä, sinun käsiisi minä uskon henkeni." Tämän sanottuaan hän henkäisi viimeisen kerran.

JOHANNES
 • 28 Jeesus tiesi, että kaikki oli nyt saatettu päätökseen. Jotta kirjoitus kävisi kaikessa toteen, hän sanoi: "Minun on jano." 29 Siellä oli astia täynnä hapanviiniä. Sotilaat kastoivat siihen sienen ja nostivat sen iisoppiruo'on päässä Jeesuksen huulille. 30 Jeesus joi viinin ja sanoi: "Se on täytetty." Hän kallisti päänsä ja antoi henkensä.

Siinä ovat Tuvan pöydällä neljän miehen kertomukset yhdestä kuolemasta. Vertailtavissa.

Oli pakko kaivaa esille luettuani pääsiäisajan Sanomista, vasta nyt, lähimmän omaisen Liisa Ahdin koettelemusten polun Bulevardi-surmatekojen jälkeisestä vuodesta.

Oli per­jan­tai, huh­ti­kuun 13. päi­vä, kel­lo yli vii­den. Kun  Lii­sa ja Risto Ahti   is­tuu­tui­vat, toi­nen po­lii­seis­ta sa­noi: "Vä­vyn­ne on tap­pa­nut tyt­tä­ren­ne ja lap­set ja aja­nut au­toa päin."2 kommenttia:

 1. Oli semmoinen luku siinä lehdessä, että se melkein sille päivälle riittikin.
  Jos oikein olen ymmärtänyt, niin nuo evankeliumit ovat muistitietoa, vanhin niistä, Markus, lienee kirjoitettu 60-luvulla muut vähän myöhemmin.

  VastaaPoista
 2. äej

  oli kyllä nokko sille päivälle. Paljon sitä ihminen joutuu kestämään, jos jo lukijalla tuskassa pitämistä.

  Evankelistoista jos muustakin menneestä: aikalaistietokin monesti kokijasta riippuvaa, saati myöhempi.
  Sinnepäin kuitenkin.

  VastaaPoista