Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

keskiviikko 4. syyskuuta 2024

Sähkökirja

  - Nyt on säähköä ilimassa, niin kuin Päätalon Riitulla -

"Sähkökirja (myös e-kirjaelektroninen kirjasähköinen kirjadigitaalinen kirja on sähköisessä muodossa oleva kirjallinen teos. Sähkökirjoja julkaistaan useimmiten Internetissä (aiemmin CD-levyllä)." wp 
 

Semmoisen kumman kimpussa tässä kipuilen. Arvostelunkin lupasin laatia. Ei kehno tahdo tulla pulukkistakaan! 
Semmoista sihtaamista. Lokoisa lukunautintaoikeus kaukana.

Kavala tämä maailma: pdf-paketin sp:hen lähetti kustantaja kun pyysin arvostelukappaletta - notta tuossa sullen! 
No vielä tuo kitkutellen jotenkuten etenee, tietokirjasta kun on kysymys. Romaani olisi jo toinen stoori. Vaikka vastahan senkin homman hoidin. Ja ensimmäinen kokemus on jo vuodelta 2018 Vaheen Juhan teoksesta.

Vaan ei minusta oikein tahdo olla e-mieheksi. Tarvitsisin kädenlämpöisen läheisen jne. Tiedättehän. Nyt edessä aina tyly (v)ilkkuva valotaulu.
 
Ei ainakaan romaani voi olla kunnon romaani e-kirjana. Se on vain kuva romaanista, kosketusta vailla. Vähän kuin taidenäyttelyn aidon taulun valokuva lehdessä.

Tottumiskysymyskö?

Varmaan sitäkin, vaikka aroin tihrusilmin tässä kärvistelenkin. 
Vaan senkös kiire tässä: kirjahan kirjana ilmestyy vasta 13.9. viikon päästä perjantaina. 
Eikö tuo siihen mennessä tulle luetuksi.


Kirjavinkeissä

5 kommenttia:

  1. Koen aivan samoin, kylmä tämä laitteella oleva teksti verrattuna kansien välissä olevaan. Vielä pahempi on äänikirja, johon ei saa mitään omaa otetta, vaan joutuu olemaan ikään kuin yleisönä. Minun on vaikea käyttää koko tuota sanaa, olen joskus käyttänyt sanaa kirjaäänite.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MM

      Kirjaäänite olisi tosiaan sopivampi sana äänikirjoille.

      Samaapa asiaa käsittelet päivän blogissa lehtien paneutuvasta lukemisesta kirjoittaessasi.
      Tämä värkki, jonka kautta joutuu lukemaan tekstiä on kylmä, vaikka kuumeneekin pitemmän istunnon aikana. Ja etenkin silmille hupa.

      Me emme ole tottuneet elämänmenossa tämmöiseen asioiden ohi vilistelyyn, poimimaan otsikkoa sieltä toista täältä mihinkään perusteelliseesti uppoamatta.

      Ai että ärsyttävät nuo tv-uutisten alkuseremoniat ja urheiluruutujen alkutunnukset, nopeat leikkaukset - helepottaa kun sulkee silmänsä tunnusten ajaksi.
      Turhan kiihkeän kiireinen on ajanrytmi - meille vanhemmille.

      Näistähän turistiin jossain vaiheessa tuollakin:
      https://hikkaj.blogspot.com/2023/11/aanikirja-on-apara.html

      Poista
    2. Joo, Ylen uutisten uusi formaatti on outo. Ne alkukuvat ärsyttävät ja lilansävyinen taustaväri myös.

      Poista
  2. Kyllä minä nyt vain lämpimästi suosittelisin e-kirjoihin tutustumaan. Mieleen tulee Raumalla yli 10 v. sitten minua muutama v. vanhempi mies, joka ilmoitti, että HS:n paperinen lehti on hänen nettinsä, näkyy nyt netinkin hankkineen.

    En ole mikään tekniikan ihme enkä uusiin asioihin yleensä innostu, mutta paperilehden lukemisen lopetin 20 v. sitten. Käytän useimmin vanhaa 3g simpukkapuhelinta, joka ei pdf:ää lataa, mutta on paljon kirjoja ilman pdf:ää, esim. https://erenow.org/common/

    Jotenkin saattaisin kuvitella, että Hikkaj:lla voi olla pdf:n kanssa ongelma, ehkä se kantsis ladata uudestaan, siis ohjelma.

    T. JV

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jvon

      teet taas kirjan, niin saan lukuharjoitusta lisää: sinustahan tuo homma lähti liikkeelle. :)
      Sanomalehet selailen, otsikot lähinnä, netistä. Aikakauslehet paperisina ristikoidenkin vuoksi.

      Kävin osoitteessasi, vaan kiinnostavinpa siellä oikealla ei ollutkaan kirja! Jätin näpelöimättä. ;)



      Poista