Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

sunnuntai 28. heinäkuuta 2024

Möhkö - Suomen itäisin kesäteatteri

 Kesän 2024 kesäteatterit -sarja

6. Ella Eronen / Mika: Oravanpyörä  / Teatteri Möhkö /Ilomantsi

Helle hetkautti. Enpä ole sateenvarjoa ennen aurinkovarjona pitänyt, Suomessa. Nyt aurinko porotti ja lääti sill viissii jotta pakko oli painautua varjon alle suojaan, ja näin jäi eka puoliajasta aika vähän käteen. 

Vilinää, energiaa ja lasten ääniä tuntui olevan näyttämö täys!

Tauolla pari pariskuntaa häipyi yhteiseen autoonsa purppasten: lapsellista. 
Me jäimme. 
Aurinko meni pilvien taa ja pääsimme juoneen ja leikkiin mukaan. Vähän sen tapaiseen mitä koulunjuhlissa aikoinaan järjestimme. Monenlaista menoa, railakasta.

Elävä esityshän se oli. Ja sanomakin mitä ajankohtaisin: jättäkää, metsäpomot, metsät rauhaan!

Kieltämättä: meidän koulunnäytelmät vilisivät silmissä. 😂

Vaan näin jälkikäteen: Mitä vielä!

Tämäkin etelän tyly friidu, Janette Aellig, ärsyttävä maalaisten pilkkaaja, veti osansa niin että katsomossakin ärsyynnyttiin. Siinä maalta kaupunkiin tullut Sirkku, Ella Eronen, joutui pahemman kerran liemeen, pompoteltavaksi, tämän stadirasistin kynsissä.

Ja että kun kummastutti aluksi sekin muusikko, Tarmo Kortelainen, omaperäisellä tulkinnallaan, mutta joka loppujen lopuksi olikin persoonallinen musikaalinen helmi. 🎹🎤

Laura Piltonen, Viljo Hurskainen,Mika Eronen fb 
Eikä Koljosessakaan, Viljo Hurskainen, mitään vikaa; ääni kuului ja jälkeä syntyi pankinpomosta metsäterapeutiksi tekeytyneellä haihattelijalla.

Mieleen nousee vielä se römeä-ääninen juakkoteppomainen maailmalta palannut mies Möykky, Mika Eronen, joka Sirkun isäksi osoittautui mutta joka pimitti tiedon, kun ei niin vain enää tohtinut vuosien jälkeen sotkea vakiintuneita perhe-elämän kuvioita.

Metsäherrojen käskyläinen, Pasi Tahvanainen, sen sijaan hiljennettiin niin ettei tämän megafonistakaan apua ollut, ääntä lähtenyt, kun väki kävi päälle ja käski matkoihinsa häipyä vikkelän Arvon, Laura Piltonen, temmellyksessä.

Ei muuta kuin banderollit kehiin - ja hyvä tuli. Vaan on sillä ohjaajalla, Laura Kaljunen, ollut työmaata kerrakseen näissä.

Olisipa varsin sopiva näytelmä kouluja kiertämään ja näin innostamaan nuorempaa väkeä teatterikarkeloihin. Senkun toimeksi vain! Jos aikuiset, sekin kesken esityksen poistunut pariskuntapari, vähän nyreksisivätkin.

Mutta parasta kaikessa oli ruukkimiljöö ja Savotta kahvilalaivassa Möhkön Mantassa nautittu omapaahteinen kahvi. Vieläkin maistuvat aromit suussa! 😋

ps
ja nähtiinhän näin nuortunut notkea Ella Eronen ... 😉

Kesän 2024 kesäteatterikäynnit -  
etäisyydet
1/10 Markku Pölönen (Roukalahti / Liperi - 30 km)
2/10 Tiina Brännare & Eppu Nuotio (Risti / Liperi - 60 km)
3/10 Maria Jotuni (Rääkkylä - 3 km)
4/10 Tiina Markkanen (Potoskavaara / Kitee - 50 km)
5/10  Agapetus (Tohmajärvi - 50 km)
6/10  Ella & Miika Eronen (Möhkö / Ilomantsi - 125 km)
7/10 Yrjö Kokko  (Oronmylly / Parikkala - 107 km)
8/10 Marita Kärkkäinen  (Värtsilä / Tohmajärvi - 76 km)
9/10 Minna Lindgren  (Mönni / Kontiolahti - 75 km)
10/10 perinnetarina / Tomi Kervinen  (Sinkkola / Joensuu - 55 km)
Kirjavinkeissä

2 kommenttia:

  1. Olen käynyt Möhkössä, vaikkakaan en teatterissa siellä. Toinen hauskankuuloinen paikan nimi on Tuupovaaran Öllölä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MM

      Öllölä ohitettiin komiasti, samoin Huhtilammen Lapiovaara, minne teki mieli poiketa, vaan ei kun myöhäksi meni ja kiire tuli: Siellä näet asuu miun entinen ja ensimmäinen oppilas puolenvuosisadan takainen - Esko se yhä joulukortilla muistaa!

      Poista