Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

keskiviikko 8. toukokuuta 2024

Paskiaiset

 Anteeksi ruma otsikko. 

Vaan minkäs mahat, kun tuommoinen on kirjan nimi isolla punaisella, pienemmällä mustalla Maailmanhistorian pahimmat täsmennettynä.

Jotenkin ei vain sytytä käännettynä; jos englantia osaisi, kääntämätön kieli voisi upota paremmin. Nyt sanaleikit, kielikuvat ja vertaukset vähän lonksahtelevat. Eikä aikamme sankarista, tuosta itäisen naapurin eilen viidenneksi kaudeksi presidentinvirkaan astuneesta miehestämmekään halaistua sanaa, edes mainintaa!

Vastenmielinen kirja.
Silti koukuttavaa tietää totuus homo sapiensisista, joka ei ole tainnut pahemmin kehittyä = jälleen katse itänaapuriin.
Viittaus: Kaksinaama. 😔
Bazar
Eppäilyttää, ja hirvittää, siis koko opus. 

Vähän vaille kun on lukeminen, parempi pitää vielä loppumölyt mahassaan ja olla kommentoimatta Kolumbuksen konnuutta, Iivana Julman ja Pietari Suuren sikailuja, puhumattakaan tavan tuntemattomien pitkälle vietyjä raakuuksia.

Esimerkiksi ja malliksi nostettakoon vain tuokin Kaarle II -kuninkaan palkkaama juoppo pyöveli ja hänen touhuilunsa kansan parissa 1600-luvulla: Jack Ketch kun halusi tiristää asiakkailtaan lahjuksia ja rahaa ennen teloitusta luvaten sitten vähemmän tuskallisen kuoleman napsauttamalla hengen pois suitsait sukkelaan. Ripustamiset ja hirtto pikana, samoin jälkikäsittely suolisteluineen ja paloitteluineen.

Kukaan ei halunnut kokea lordi Russellin kohtaloa pölkyllä:

"Ketch osui ensin Russellia olkapäähän ennen kuin sai hänet lopulta usealla iskulla pois päiviltä. --- Silminnäkijöiden mukaan Ketch joko oli tyrinyt teloituksen tahallaan (kaiketi pyövelialaa vaivaa sen taipumus houkutella paskiaisia), tai sitten hän oli humalassa, sillä teloitus oli vain lyhyt tovi kokopäiväisen kännäämisen lomassa."

Kirjavinkeissä
tänään
Taina Saarikivi: Lihan värinä - Esseitä äänestä, surusta ja ilosta

2 kommenttia:

 1. Arvoisa hikkaj !

  Jospa se Itäinen Suurmies, tapettimiehenäkin tunnettu, joka siis ei tapetista erottuisi, ellei niin suurieleisesti ja mahtavin sanoin pullistelisi, elvistelisi ynnä jeesustelisi, on jätetty tuosta kirjasta poijjes sen tautta, ettei niin isoa paskaa ole mitenkään mukaan mahtunut.

  Tänäänpä on tapettimiehellä voiton päivä ...
  Tuntemattoman stm Vanhalan sanoin tapettimiehen oppi-isää aikanaan rintamalla kutsuttiin hakemaan voita leipänsä päälle ... mutta nyt on kylläkin toivottavaa jottei tulisikaan !

  Meilläpä täällä tapettimiehen nimeämässä Gayroopassa sitä puolestaan juhlistetaan Eurooppa-päivää.
  Elikkä Euroopan hiili- ja teräsunionin perustamisidean 74-vuotispäivää.

  Mutta niinpä on aika ajanut hiiliteräksenkin ohi, kun nyt kuulemma pitäisi juhlia vihreän teräksen päivää ... siis euroopan vety- ja teräsunionia !

  Jahka ensin ulkomaanfirmat rakentavat Pohjanlahden täyteen 400-metrisiä tuuliväkkäröitä, jotta sattumasähköä riittäisi veden hajoittamiseen hapeksi ja vedyksi.

  Vain pari-kolmekymmentä miljardia euroa kuulemma pitäisi jostakin tiristää ... niin avot, jo alkaisi maailman kalleimman teräksen valmistaminen Suomessa.

  Sitten kun vielä joku suostuisi tästä arvometallista jotakin maksamaankin.

  Ettei vaan niin kävisi, että se tapettimies tulisi ja ottaisi ilman ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   Ooppa vaiti: eilinenkin päivä meni 'miestä' vahatessa. Ylen Uljasta menoa Punaisella torilla.
   Paljon se ilikiääkin.

   ps
   pyöräytinpä aiheesi yllyttämänä täytetettä tämänpäiväiseen pottuuni. ;)

   Poista