Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

sunnuntai 31. joulukuuta 2023

Vuokrakaksio vapaana Rantakadulla

 Kerrankin tosijuttu - vuoden 2023 viimeisen päivän kunniaksi:



n. 27. kyselijä n. kuukausi sitten:

"Olen kiinnostunut vuokraamaan Rantakadun asunnon", ponnahti näytölle viesti kesken kirja-arvostelun alkuhahmotteluni:
 
"Mitä tuota sivutolkulla oli nainen nyppinyt kulmakarvoja, taputellut voiteita poskiinsa, sivellyt siirappiaan muihinkin paikkoihinsa, kun minusta alkoi tuntua, etteivät kirjagenremme lajisisällöt tulisi kohtaamaan; Gogolin päällysviittavirkailijaa, puhtaaksikirjoittaja Akaki Akakijevitšiä pukkasi mieli väkisin tilalle ja tyrkytti äijää Nevskille ja minua viittakauhtanan alle suojaan. Sitä haluaisin lukea enkä tätä. 
Silti sitkeästi jatkan naisen peilautumisella, ja lopulta joudun toteamaan: tämähän somenee!..." 

"Milloin voisin tulla katsomaan huoneistoa?" jatkoi näyttöruutu, keskeyttäen kirja-arvostelun kankean etenemisen, ja näin jälkikäteen ajateltuna myös onnettoman ja toivottoman yrityksen.

"Olen kirjailija ja opettaja." allekirjoitti jotenkin tutulta kalskahtava kirjailijanimi mailin.

 - Ei voi olla totta! minä siunailemaan: - Hällähän on sama nimi kuin kirjailijalla, jonka  kirjaa olen paraikaa arvostelemassa! Siis sama persoona.

Gogolin nimineuvos jää vaeltelemaan Nevskille; jätän kirja-arvostelun kesken ja rupean, todella rupean, mietiskelemään, mitähän tuolle vastaisi, vastaisiko sitaatilla sen omasta kirjasta riuhtaistulla pätkällä 'Keski-ikäistyvä säälittävä ämmä'. Tuntuisikohan se hänestä, edelleen kirjasitaatti, kuin ¨joku olisi heittänyt märän pyyhkeen juuri huolella meikatuille kasvoille'?

Mailasinko noin?

Päätelkääs loppulipeämä esim. tästä tosiasiasta: 
Kaksio on edelleen vapaana ja vuokraamatta Rantakadulla 

A.A:n? päällystakista huolimatta.

Siinäpä teille pientä purtavaa loppuvuodeksi
 eli
Hyvää uutta vuotta 20254!

🏂-11 °C hiihdot 9+5 km / 205 km / € = 36 h

Kirjavinkeissä

1 kommentti:

  1. Vuokrasopimus kirjoitettiin 12.1.1024.
    Joten parin vuoden kuluttua taas sama rumba edessä?

    VastaaPoista