Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

sunnuntai 10. joulukuuta 2023

Kirjapaja

 Joulukalenteri X uksi - su 10.12. -13 °C   JuttaKirjakatalogi 10 - kevään 2024 kirjat

Kirjapaja

Vaikea valinta. Kaksi yhtä puhuttelevaa rauhoittumiskirjaa:


Toinen tunteen, toinen myös tieteen ja tutkimuksen, myös tehtävien kautta. Valitsen tällä kertaa, ihme kyllä, tutkittua tietoa eli Salla-Maarit Volasen silmiä häikäisevän Huomio hetkeen -oppaan, alanimeltään Levollisen läsnäolon taito. Lukee sitten, jos käteen sattuu, Mari Vainion Antaudu hiljaisuudelle -teoksen.

Näitä tämän tapaisia oppaita ja ohjeistuksia on tullut nieltyä elämän aikana, miten sen sanoisi kainosti: kahmalokaupalla.
Hullua hurskaammaksi tulematta.
Mutta eihän sitä tiedä, milloin tärppää oikein kunnolla... (joku/jokin tosin tuntuu tässä sisällä aivan likilähellä kuiskivan enuskoa)

Kirjavinkeissä

2 kommenttia:

 1. Hiljaisuus on vähän haastava aihe. Kun aloittelin hommiani 1990- luvulla, oli kovassa huudossa hiljaisuuden retriitit. Siihen ihastuneet nakittivat kaikki työkaverit siihen. Muuan kolleega, pohojalaanen, oli sanonut lenkkipolulla toisille: "Puhukaa mulle jottaan. Ettem mää tule vallan hulluksi täällä".

  Itse ennen Puolison tapaamista sanoin, että minulla se on hiljaisuuden retriitti ihan kotona aina, kun töistä tulen.

  Nykyään ajattelen jotenkin niin, että jos joku immeinen haluaa hiljaisuutta, niin se hänelle suotakoon, vaikka retriitissä. Itse en sellaista vetäytymistä kaipaa, ehkä joskus jotain lepoa yhteisöllisyydestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äej

   tuo on oikeansuuntainen ja tarpeellinen havainto: 'joskus jotain lepoa yhteisöllisyydestä'.
   Onneksi Sinulla on 'kotilieden lämpö' minne vetäytyä.

   Eläkeläisyys on sitä ihteään retriittiä joka on aina käytössä.

   Lukasepa tuon täkäläisen teologin Pauliina Kainulaisen kirjanen 'Syvä työ, hyvä työ'. (Kirjokansi 2022)
   Suatat nyökytellä.

   Poista