Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

lauantai 24. kesäkuuta 2023

Keltainen Kirjasto

 - Vahva, hyvin vahva! saattaisi Kääriäinenkin vahvistaa, KK-sarjaa kehuessani.

Jos joku narisee ja valittelee, ettei löydä kunnon luettavaa, 
nin ush ja push kii!!! Keltaiseen Kirjastoon; eikä luettava hevin lopu.

534. Gurnah: Paratiisi

Viimeisin sarjan kirja taputeltu - ja hyväksi havaittu. Orjapojan elämän kahdelta ensimmäiseltä elämänkymmeneltä itäisessä Afrikassa, missä eurooppalainen kolonialismi valloillaan. Isä myy poikansa velkojalleen. Abdulrazak Gurnah, Sansibarissa/Tansaniassa vuonna 1948 syntynyt, Isoon-Britanniaan paennut ja siellä tohtorin tutkinnon suorittanut vuoden 2022 nobelisti tietää ja tuntee nahkoja myöten asian, josta kirjoittaa. Eli on jääkiekkotermein kuskinpaikalla.

Vaan se siitä ja Kirjavinkeissä loput.

Jos tuosta Keltaisesta Kirjastosta vikisisi vähäsen: Enhän toki noita kaikkia viittäsataa kirjaa ole lukenut, en lähimainkaan. Edellinen on nro 492. Aleksijevitš: Neuvostoihmisen loppu ja sitä edellinen 476. Steinbeck: Vihan hedelmät. Loppupuoli sarjaa on jäänyt haparoiden luetuksi, koska muistakaan kirjoista ei kapelo ole ollut, päinvastoin, mistä mm. osoituksena: Gurnahin kirja-arvostelu / kirjan käsittely on 400. Kirjavinkeissä lukemani. Voi mahoton! 👏

KK-sarjan alkupuolta olen näemmä hamassa nuoruudessani tiheämmin seulonut: Kazantzákis, Böll, Hemingway, Moravia jne. ja sitten vanhemmiten löytänyt muualta runsain mitoin lukemisen arvoisia makuelämyksiä, lähinnä aitosuomalaista kirjallisuutta. En sentään silloin vielä aloitellut sarjaa, kun KK alkoi vuonna 1954. Osasinko kävelläkään ... 🐥

Ovat perustaneet oikein Keltainen kirjaston -ystäväseuran, johon käännöskirjallisuuden uskollisimmat fanit ovat liittyneet.

Joten, kirjavajaat, kipin kapin sinne! Siis

Kirjavinkeissä
tänään
Abdulrazak Gurnah: Paratiisi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti