Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

tiistai 6. kesäkuuta 2023

Kevyemmästä päästä

 tällä kertaa

Kirjakatalogit syksy 2023
1. readme
2. Kosmos
4. Like 
5. Atena
6. Bazar
 7. Teos
Bazar
Puolenkymmentä jonninjoutavaa dekkaria ja tappokirjaa ensalkuun sivuutettavaksi,
ennen kuin päästään asiaan Bazarin 2023 syksyssä. 
No, makunsa kullakin - ja sorryt siitä à la Stubb.

Sitten ne viisi valintaa:

1.  Museokilvet / Jori Reijula
Harmin pala kun jäänyt lukematta trilogian alkukipaleet Lattesamurai ja etenkin Tähtipylly!
Avioliiton kiekuroihin syntyy yllätyskaksoset - huumorilla edelleen mentäneen.

2.  Heräteostos / Veronica Henry
Kylän pubin hankkivat kolmen polven naiset ikiomaksi työmaakseen. Vähän kuin täälläpäin naapurikunnan Seon baareineen jokunen vuosi sitten. Tahi sittemmin saman kylän Kulttuurin Kehto-pubin toiset. Mahtaa työmaata riittää, mutta - riittääkö raha? Mukava sisäpiiriin, tuskiinkin, kurkistaa.

3.  Kruuna vai klaava / James Bailey
Sattuman sanelema juttu - koko elämä. Niinhän se menee. Ratkaiskoon kolikon heitto tilanteen kuin tilanteen! Eikös tässä fatalismista lopulta kyse ole. 
Jo toinen ulkomaan eläjän kirja, vaikka mieluummin luen aitosuomalaista. Menköön!


4.  Unelmien joululoma / Phillipa Ashley
Vähänkö vaikiaa näin kesäkuussa orientoitua jouluun, mutta on oltava laajakatseinen: sieltä se tulla jollottaa kuitenkin. Ja näin kyläeläjänä kiinnostaa, millaista Englannin kylässä elämä on.


5.  Jousen tie / Paulo Coelho
Kuuluisi tämän top-vitosen kärkeen, ehdottomasti. Mutta kun lähdin kevyemmälle linjalle valinnoissa, ja suosin suomalaista, heti kärkeen, niin jouduin kompromissaamaan mestari Coelhon kalliit sanat tänne loppuun. Harmi sinänsä näin hienon kirjan kanssa, teoksen, joka kertoo erakoituneesta japanilaisesta jousiampujamestarista ja oppipojasta.


Monta monta muuta maanmainiota luettavaa olisi Bazarin basaarissa tarjolla, mutta se aika ja se raha - mistä niitä loputtomiin.

ps
Jousen tie kertaalleen nyt luettu 
Kirjavinkeissä

2 kommenttia:

 1. Minä se olen koittanna tavvailla Tuomas Kyrön Aleksi Suomesta - kirjaa. Työhommissa vaan ollunna sen verran kaplakkata ja vielä kasvimaat ja ansarit siihen peälle, että iltasella vähän ennen urvahtamista jokusen sivun aina kahlanna.

  Mutta männee se niinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äej

   kilpimäisesti:

   ... parempiko oikee elämä kuin kirjaelämä, parempiko käit mullassa kuin uruilla, yhtäkö hyvä molempi - josko sittenkin se parempi kummassa sormet syyhyllä ja käsivarret torkolla ... :)

   Pääasia että nautit kesästä ja elämästä. Syksyn kirjojahan tässä valitaan, kesä sen sijaan eletään ilman ajatuksen syvempääkään tynkää.
   Kaadetaan koivu niin kuin minä täällä tänään ja valmistelen talven lämpöä, Sinä kaadat vettä vihanneksille ja varmistelet syksyn syötävät.

   Poista