Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

torstai 5. toukokuuta 2022

Natotutti niin

että piti tavanomainen Suomi jaloista päähän nousu -talvihiihtourkko ylittää kolmella kilsalla ja työntyä kolmen kilometrin verran Nuorgamista Norjan puolelle natoveljiä moikkaamaan. Ollaan näet pian samaa puolustautumisliittoa ja very veriveljiä.

Tuli siis just tunti sitten otettua viimeinen rykäisy yhdessä natoakin mukavamman liittolaisen 💋 kanssa 💘 = ysi valoisalla kevääntuoksuisella Karhustadionilla. Näin täyttyi talven hiihtosaalis: hirmuiset 1160 kilometriä - ja luulinpa hetkosen olevani pelkkää terästärautaa (hyvin tosin tietäen ja tunnustellen jotta jokainen hiihto voi olla näillä kymmenillä viimeinen). 

Vaan maitopoika mikä maitopoika Jalakasen Pertin rinnalla: tuo ikämies näyttää sivakoineen talven aikana yli 10 x pitemmän siivun
Hänen gepsinsä näytti lukuja 12 506 km aikavälillä 14.10 - 30.5. 

Hurraatia vaan ja onnittelut päälle!

Kirjavinkeissä 
ja 
talven hiihdot alla
      
: 9 km  1160 km/€  180 h

9 kommenttia:

 1. Joskus viime kesänä mietin, että sauvakävelenhän minä keväästä syksyyn aika paljon. Kysyin "adjutantilta" askelmittaria, kävi ilmi, että sellainen jo on, pyörittelin kädessä ja totesin: ja paskat.

  Mutta asiaan: olen ollut huolissani tästä itänaapurista, Niinistö kävi taatusti Bideniä moikkaamassa tietyssä tarkoituksessa, mutta eikö sitten kehannut kerjätä tarpeeksi.

  Joka tapauksessa Niinisalossa, missä faija kävi Rukin lausuttiin eilen: ”Britain will do “whatever necessary” to protect Finland”. Asia tuskin voi tulla enää tuon selvemmäksi tai varmemmaksi epävarmuuden täyttämässä maailmassa
  https://www.thetimes.co.uk/article/britain-would-defend-finland-from-putin-6g0dhqv0l

  Brittien puol.min. on kadettikoulun käynyt ukko ja brittien tuki Ukrainalle ennen sotaa oli ensiarvoisen tärkeää, ei sitä Euroopasta muualta tullut. Kai tässä voin rauhassa kävellä syksyyn mennessä matkan Marsiin ja takaisin ja senkin takaperin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhana, allekirjoitus jäi uupumaan, terveisiä Åbosta.

   T. Juha

   Poista
  2. jvon
   tyylistäs tunnen vaikka nimi puuttus. :;)

   Ja ilman muuta tajusit että tais itäisellä hiihtäjällä olla palanen hampaankolossa pohjoisrajalla.
   No mitäs kun tässä itärajan litskussa ollaan, helikoptereiden hyrrätessä pään päällä rajan väärällä puolella.

   Sais vastapainoksi käydä tuo rosvoporukka pullistelemassa ja pelottelemassa siellä lännelläkin - vaikka suikkaisivat moottorpaatilla Turun telakalle ropelin vaihtoon...

   Poista
 2. Mahtava hiihtosaavutus! Taisin jäähä alle puoleen, vaikka putkessa aloittelin, ja sitten kotipururadalla jatkoin ja vielä kaksi viikkoa Lapin hangilla, ja sitten vielä kotipururadalla vähän.
  En olisi vielä muutama vuosi sitten uskonna, että minäkin olen Natoa kannattamassa, mutta tässä on kohta kolme kuukautta joutunut ruton ja koleran välillä valitsemaan, ja kyllä minä enempi taidan läntisestä komennosta tykätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äej

   täälläpäinpä on tuota hiihtokautta pari kuukautta pitempään ja nimenomaan keväthangilla ne kilsat nopiast kertyvät. Siinä selevä syy.
   Vänkärakosessa ollaan kuten virkkelet, ja asia on niin aktuel', että pakko tehä nopia valinta kahen mörön välillä eli jenkkiläisen tuhokulutuselämänmuodon ja tuon itäisen hilutkintuissa uhoelämän.

   Putinista kun pian aika jättää - kadutaan sitten.

   Poista
 3. Mahtaako tarvita sittenkään… siellä kuulostaa komento olleen liki tuhannen vuotta samanlainen, samaa touhua ovatten tehneet rähistessään iänpäivän. Muun muassa isoviha, tai vaikka ihan edellisessä meitä koskeneessa kahinoinnissa partasienet tappoi itärajan tuntumassa kokonaisia perheitä.
  Sen porukan suhteen olen toivon menettänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äej

   tässä itärajalla joutuu olemaan vähän enemmän varpaillaan ja suu supussa, jottei joutus leikkuukauvaks heti kättelyssä. :(

   Poista
 4. Myöhästyneet onnittelut myöhäishiihtäjälle. Kilometrejä sait kasaan enemmän. Mie en kehannut enää laskea, kun tuli aprillipäivänä tonni täyteen. Tuohon toiseen asiaan en ota kantaa, ettei tulisi someraivoa. Ensi talavena uuvelleen, jos Putin suo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ej

   Kiitän ja muistan: sait tonnin täyteen ja suksit sitten suolle. (Putin suo, kirjoitat yllä. Sinne?)

   Yritin etsiä kartasta Suomen kapeinta kohtaa: tuolta Oulun uumilta löytyy, vaan mikä lie mitta jottai vaivaset paritsaat Raatteeseen. Siinä saattaa olla pian tavotetta nokko, varsinnii jos kiepsahtaa takasi samat.
   Lihavimmillaan, lonkkiin kohilta, Suomi-neito näyttäs olevan linnuntietä Ilomantsista - Närpiöön 542 km.

   Poista