Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

tiistai 10. toukokuuta 2022

Voitonpäivänä

Puuhapetenä vai Putinina parempi

klo 7.35  ti
Onni Eläkeläisemme on herännyt kevääseen, ja sitäkös on jo roppakaupalla rinnassa. Vai mitä tuumitte, kun katsotte Onnin kevätpesimispuuhia eiliseltä:
 • kellarin ikkuna auki
 • joriininjuuret verannalle 'lämpöön'= häthätää +10°
 • leikkimökin nurkkaharkot irti maasta, kärrillä uudelle paikalle
 • vene soutukuntoon
 • halkopinojen päältä suojat 
 • IT-telineiden kunnostus
Jo pelkkänä luettelona ihan kunnioitettava lista yhdeksi päiväksi. 

Toisaalta eiväthän nuo nyt ole mitään verrattuna tuolla rajan takana samaan aikaan puuhastelevaan liki ikätoveriin (s. 7.10.1952), joka vietti eilen samaan aikaan voiton päiväänsä ja joka varmaan tänäkin aamuna on jo miettinyt isompia juttuja kuin Onnimme. Onnilla kun kukkii, kukki jo yöllä, mielessä saunakuusi ja sen pitkä oksa joka ulettuu jo savupiipun päälle: jotta ei vain kehno syttys tuleen. Sitä pitää kuuseen kurkottaa ja päivän mittaan sahata oksalta kaula poikkikatki, ihan runkoa myöten.

Sitten yhenäkin käy Onnin mielessä jotta mikäs näitä pieniä puuhatessa, sillä muuta toista isompata taitaa olla tällä naapurin miehellä, ikätoverilla. Mahtaa olla maatakaatavampia asioita nirhattavina: hyökkäiskö päivän mittaan Ukrainassa johonkin kyläpahaseen ja listisi porukat kaikkine päineen, vai riittäisikö jos läppäisi kuin kärpäsen tuon Soikun. Vai josko pitäisi välipäivän ja lennähtäis vaikka Valamon veljiä tervehtimään, saunottas ja kylypeä ropsautettas jonkun munkin kanssa oikein kutkulleen, peseyvyttäs perusteellisesti kaikista synn...

- On meillä vähän eri luokan ropleemit ja murheet akentalla, sottailee Onni ja pukeutuu sotisopaan eli urkkii työvaatteet kellarin portailta, marssii liiteriin, hilaa tikapuut saunakuusen juurelle, käy pokasahan ja aloittaa oksistaa. 
Kylypeepähän sitten oman 'munkkinsa' kanssa kunhan työt on tehty ja ilta ehtii.

ti klo 17.32
Onni E:n sotarytäkkä.


Kirjavinkeissä 

6 kommenttia:

 1. Onni on valinnut hyvän osan, ja jokainen Onnin päivä on voitonpäivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MM
   Onni vaan ei joka hetki näytä älyävän onnenpäiviään, kun kerta joskus turhaan miettii, oisko hohdokkaampaa vaikka putinina kirkossa ristinmerkkiä tekemässä. Eli elämätä isommissa ja tärkeimmissä ympyröissä.
   Vaikka taitaa tosin antaa suuren arvon, kun saa olla vaan omissa ympyröissään ja hömerehtiä paratiisinsa pankolla ilman turvaliivejä ja -miehiä.

   Poista
 2. Hyvä mies, hanki oksasaha teleskooppivarrella, kätevä hyvin moneen paikkaan. Isäni meinasi kuolla tuollaisessa jonninjoutavassa puuhassa.

  Sitten kommentois tuota https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/30be4763-67ab-457e-80af-0b338fd13658 Siis ns vanhoissa kaupungeissa oli raastuvanoikeudessa yksi kunnallisneuvosmies maallikkona. Kun yhtenäistettiin käräjäoikeudet nykyisiksi, monissa kaupungeissa oli vaikea löytää lautapoikaa ilman rikosrekisteriä, ei se kutominen siis likikään pahinta ollut...

  T: Juha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jvon

   Onhan mulla, mutta tuolla Onnilla ei vissiin.
   Katopa kuvien kera:
   https://hikkaj.blogspot.com/2020/08/pitkalla-sahalla.html

   Tältä lautamieheltä jäivät jäljelle pelekät ruskeat laudat tämän blogipotun ympärille, kun tuli se ikäraja täyteen: valitessa pitää olla 24 - 64 vuoden välillä ikä.
   Kuuskasina pitää poistua, vaikka nythän tässä vasta rupee tajuamaan erinäisiä asioita. ;)

   Poista
  2. Ja kuuskasina sitä ruppee pyrkii yhteiskunnallisessa asemassa ylemmäs, kuusen latvaan...

   Se on tuommonen puu rakennuksen vieressä paha, voi kaatuakin, Åbon lähistöllä ongelmana useampikin iso puu rakennuksen vieressä, ei ne oksat. Kaadattaminen lienee hiton kallista ja minä olen sentään tottunut saamaan rahaa puun kaatajalta, tiedä sitten kaataisko rakennuksen vierestä ilmatteks, jos myis metsää, sitä ei täällä Åbon lähistöllä juurikaan ole, ja roskaa siitäkin tulee.

   T. Juha

   Poista
  3. jvon

   viissatanen per puu.
   Naapurissa muuten viime kesänä noita puita roikkuen kaatoivat: https://hikkaj.blogspot.com/2021/08/apinamainen-olo.html

   Paljos nettoat myydessä yhestä tuommoisesta tukkipuusta?

   Poista