Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

lauantai 21. toukokuuta 2022

Välillä maailmalla

Biden Aasiassa, Niinistö Washingtonissa, Roomassa Marin; pitäisiköhän meikäläisen pujahtaa Turkkiin Erdoganin puheille, jotta mitä sie Ertokani siinä temppuilet.

Almuvaaka

Tuskinpa tuo reagoisi, ojentaisi edes sitä vaakaa, jonka päälle aikoinaan Istanbulin kadulla astuin kun kerjäläinen tarjosi almuista vastapalvelun.

Ihmettelen noiden ikämiesten lentokuntoa ja lentointoa: omat matkat jääneet kokonaan, minkä nyt Kitteellä pari kertaa talven aikana ja talvella sillontällön Paksuniemen satamassa jäätilannetta nuuhkimassa.

Nyt sitten pitäisi uskaltautua Savonlinnaan ja ihan tähelliselle asialle: ystävä mitä parhain sairaalaan sinne joutunut. Parissa tunnissa tuonne tästä. Allakka näyttää näyttävän, että edellinen reissu kaupunkiin on ollut oopperareissu - asiaa kai sekin, ainakin kovaa huutoa ja mölinätä lie ollut. Nytpä muistankin, jotta tämä MATKA se  vissiin oli. Siitä sen muistan, kun olin juuri saanut uudet silmälasit, joilla edelleenkään ei juuri mitään näe ja silmiä kirveltävät ihan niin kuin alussa.

Nyt saattaa tällä reissulla silmiä kirveltää jah. 
Vaan eipä menetetä toiveita: eiköhän se siitä - ajan kanssa.


Kirjavinkeissä

6 kommenttia:

  1. Savonlinna on hieno kaupunki, kesäkaupunkien ykkösketjua. Ovat poloiset ryssien varaan laskeneet, minä tyydyn suomalaisiin ja muihin ihmiskuntaan luettaviin.
    Tulevana suvena oopperaan matkamme käy. Edellisellä kerralla oli paljon venäläisiä Putin- t- paidoisaan, nyt ehkä vähemmän. Sinänsä en venäläisiä vierasta, Führeriään vain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äej

      Eteläsavolaisilla oli jo suunnittella tien leventäminen ja monikaistaistaminen itärajalta Parikkalan kohdalta Savonlinnaan; tien varren asukkaita jo hirvitti, jotta pian tie ja ne kulkevat ulkorapuissa kiinni.
      Jostain syystä taitaa tuo tiesuunnittelu nyt tyssätä vähäksi aikaa.

      Sinulla ei mitään venäläisiä vastaan, ei miunullakaan oopperaa, vaikka välillä hassulta tuntuukin, varsinkin se julkkisten kekkulointi ja näkyvyyden haku.

      Poista
    2. Minähän tuota oopperasta eniten musiikkipuolesta olen kiinnostunut, julkkiksista en ole ollenkaan kiinnostunut. Edelliskerralla oli mukavaa se, kun majapaikan parvekkeelle kuului muusikoiden harjoittelu- olivat vuokralla kaiketi lähikämpissä.
      Enimmiltään olen nähnyt oopperaesityksissä ihan tavallisia ihmisiä, jos julkkiksia on ollut, niin siinäpähän ovat olleet.

      Poista
    3. äej

      tavallisiahan ne, suurin osa yleisöstä - lehdet vain tahtovat hehkutella ja herkutella Noilla Isoilla Nimillä, jotka vähän kuin vahingossa ovat sinne joutuneet firmojen sponsorimina.
      Mää tiijjä?

      Poista
    4. Minen niitä oo millonkaan ylleisössä nähny, lienevätkö aitioissa meijän tavan tallaajien näkymättömissä. Leif Segerstamin kerran näin istuskelevan puistossa, mutta hänhän onkin mussiikkimiehiä.

      Poista
    5. äej
      ja mie näin Ahtisaaren pojan (voi) yhen kerran puistossa kaljoilla. :)

      Poista