Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

maanantai 2. elokuuta 2021

Kustannustoimittajan tuomio omasta kirjastaan

 kiinnostaisi kovin

Kirjaileva ystäväni oli viikolla penkonut puolenvuosisadan takaisia papereitaan ja löytänyt pölyn seasta Otavan kustannustoimittajan runonivaskan palautussyysaatteen:

Eipä tullu "runoilijaa", vaikka hinku oli, van ei taitoa, tuumailee leppoisaan sävyyn nykyisin, muutaman julkaisemansa kirjan jälkeen; mitenkähän lie suhtautunut tuolloin.

Tuttu nimi tyssääjän paikalla, kuten näkyy. Mahtanut olla viheliäinen paikka Hannulla. Mitenhän suhtautuisi omaan tekstiinsä, jos joutuisi kustantajan puolesta palautetta antamaan vaikkapa tästä luennassa olevasta omasta kirjastaan Pilven reunalla - tyssäisikö, löytäisikö tinkimättömyyttä ja kaikkea muuta vaadittavaa? 

Kalahtaisiko kalikka omaan nilkkaan? 😁

Toivasten Salsaa ja Mojitoa tänään Kirjavinkeissä

4 kommenttia:

 1. Tuo oli sitä "vanhaa hyvää aikaa", jolloin palauttamista perusteltiin, ehkä jopa käsiksen lukemisen jälkeen. Nykyään googlataan, onko kirjoittaja urheilija, sukupuolenkorjaajaa, murhaaja tai BB-talon asukki tai edes jonkun julkkiksen eksä. Teititeltiin ja omakätinen allekirjoitus tulevalta akateemikolta.

  Kun Hikkaj päällenäkyvästi kadehtii n. ikäisensä akateemikon vitaaliutta, niin todettakoon - hiukka kans kateellisena - että vitaalisuuteen kuuluu myös kova halu julkisuuteen, tyyliin Panu Rajala ja Danny.

  Olen akateemikon muuten nähnyt. Anna Kortelainen on toki siksi näyttävä nainen, että bongasin hänet RUOKAravintolassa ja oikein tarkkaan katottuna tunnistin jopa silloisen miehen, hyvä minä!

  T. JV

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jvon

   jos tekisi mieli piruilla, möläyttäisin: kannat kortelaisenkin kekoon.

   Suosittelen läpivalaisua tuon ajan kustantamisesta:
   https://www.kirjavinkit.fi/arvostelut/muistan-otavan-aika/

   ps
   jo Homeros huokaisi tarpeeksi vanhaksi päästyään: mikä helpotus (just noissa asioissa) :)

   Poista
 2. Urheilumiehenä osaat varmasti arvostaa tekstiäni... https://alypaa.com/ihmiset/J.+Vahe/blogi/22854/

  T. JV

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jvon

   arvostan aina asennettasi tekstiin mihin hyvänsä: kaikki eivät vain älypäistä naljailuasi useinkaan tajua tai sitten eivät hyväksy. ;)

   Hyvä kun otit esille Tökiön ölymppialaiset, iteltäni ovat täällä potussa huiskahtaneet unholaan, jääneet noteeraamatta, kun yöt ja päivät on pitänyt tuijotta töllöä: ykkösen yleisurheilua, kakkosen, vitosen ja eurosportin muuta urheilua ynnä kutosen nyrkkeilyä ja jalkapalloa.

   Poista