Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

lauantai 21. elokuuta 2021

Tämä Mies menee aittaan

Tämä Mies ei kuitenkaan mene sinne siinä tarkoituksessa, missä nuorempana saattoi mennä tai missä kotimaisissa elokuvissa aittaan mentiin. Tämä Mies polvistuu sängyn laitaan aivan muinamiehinä ja muut mielessä sisälle päästyään. Hamuaa seslongin alta pitkän pahvilaatikon käsiinsä. Puhaltaa pölyt.

Ulkona vetää laatikosta pitkän pötkön. 
Karistelee laatikon pohjalta helisevät osat ja hiirenkakat, kunnes lopulta tipahtaa vähemmän uudennäköinen ohjekirja, vaikka uudesta koneestahan on kysymys. Varsinainen kysymys kyllä! 

 
Soipiko peli, lähteekö käyntiin?

Ja miksei lähtis jos kerran uusi?

No sikskun peli on ollut ostopaketissa kolmekymmentä vuotta - jemmassa vuodesta 1991.

Mitä se siellä?

No sitä kun aidanleikkuu on ollut somempaa käsisaksin. Luonnonrauhaa. Ei turhaa meteliä. Naksutusta vain, kuin linnun laulua.

No miksei enää saksin?

Voimat hupenevat, vähä kerrasssaan pehmenee. Muutenkin kuin aittavoimiltaan. 
Nuin vastailee TM jollekin kummalle kyselijälle, joka härrää korvissa kuin itikka.

Tämä Mies oikoo ohjekirjan, haisteleekin, josko läikkä hiirenpissille vielä haisisi. Kokoa sitten koneen kasaan.

Ja vot!

Eikun aitaan kii!

vaikka pyykkitelineen rautaan puris
Hannu Mäkelä: Pilven reuna
tänään Kirjavinkeissä

2 kommenttia:

 1. Olen "haaveillut" akkusahasta. Puuilosta sellaisen sai 99 eurolla, ei sahannut mitään, palautin, vaikka oli ns. käytetty, sain rahat, palvelu siis lähes ok. Puuilon osake liian kallis, sanottakoon, niin ei tartte erikseen kysyä :-).

  T. JV

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jvon

   niin ja sähöroikan kanssa taas omat ongelmansa!
   Leikkako pensasta vai johtoa.
   Vaihdoin työkalua jämerämpään: otin vanhat fiskarsit, kun kävin kuusiaidan kimppuun, ja johan lähti - niin kauan kuin käsivoimat riittivät. (4h/päivä) :)

   ps
   Puuilosta taida olla pensasiloksikaan.

   Poista