Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

tiistai 31. elokuuta 2021

Sekojako kaikki?

Sese Seko kaiketi ja ainakin Francisco Macias Nguema ynnä Mswati III ja ... niistä isoista dikttaatoristara-hitlereistä puhumattakaan.

Zairen/Kongon leopardipäähine-Seko mainituista kuuluisin, muttei julmin ainakaan, jos vertaa Päiväntasaajan Guinean Maciaan (1924-1979), joka titteloi itsensä Ainutlaatuinen ihme -arvonimellä ja joka samalla oli myös koulutuksen, tieteen ja kulttuurin suurmestari. 
Tämä suurmestari ja noitatohtorin poika tapatti heti alkutöikseen 12 ministeristään 10 ja kansalliskokouksen edustajista kaksikolmasosaa. Moni menetti henkensä suurissa kansanjuhlissa stadionilla musiikin soidessa; kappalevalintana oli Mary Hopkinin levyttämä Those Were the Days
Mitä nyt kansanjuhlissä enää väkeä riitti tapettuaan maan 400 000 asukkaasta neljänneksen ja ajettuaan kolmanneksen maanpakoon.

Entäpä tämä Swazimaan kuningas Mswati III (1968 - ), jolla on (huom! elossa) neljä lentokonetta, autoja tallit täynnä palatsiensa uumenissa, vaimojakin tällä hetkellä 14.
 
Vaimoja kertyy lisää vuosittain "Umhlanga-nimisessä seremoniassa, jossa tuhannet paljasrintaiset naiset tuovat tuoreita ruokoja kuningataräidin, 'Suuren naarasnorsun', asumukseen ja tanssivat kuninkaan kunniaksi". Juhlissa Mswati valitsee itselleen aina uuden vaimon. 
Kelpaa porskutella tämän kuningas Sobhuzan 67:nnen pojan, nuoren valtaistuinperillisen.
Varsinaista hegemonista ja toksista maskuliinisuutta ja porsastelua! = ks. Brander: Miehen kuolema.

Onpa FM Leif Sundström koonnut melkoisen tietokirjan sadoista sadoista mitä omituisimmista diktaattoreista ympäri maailmaa. Aivan tässä hengästyy jo noista pelkistä alkupaloista, joita poimin paksusta puolentuhannen sivun kirjasta Rajaton valta - jos ei nyt esikuviksi niin ainakin esimerkeiksi.

Huh ja Huh! Ihan sekaisinhan tässä menee ujo, paljosta vaille jäänyt, maalaismies-vanhus tosielämää sulatellessaan.

Tammi 2021
Kirjavinkeissä,
jossa tänään Hannu Mäkelän Lukemisen ilo 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti