Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

keskiviikko 8. huhtikuuta 2020

Linkolan soutajana

neljännesvuosisata sitten

Eero Alén: Linkolan soutajan päiväkirja. Sammakko 2008.
Tämä on jo toinen Soutaja käsissä, ensimmäisellä on historiansa: täällä.
Ja vankassa iljetysmuistissa Linkolan mädäntyneen kalan syömishimosta tässä.

Pentti Linkola (7.12.1932 - 5.4.2020)
pyhänä menehtynyt.

Parisen syksyistä kuukautta vuonna 1994 jaksoi Eero-poika palvella Mestaria, kunnes loppuivat voimat ja kärsivällisyys. Jo noin lyhyessä ajassa kuitenkin näki miten raakaa raadantaa oli kalastajan elämä, vaikka kokematta jäi vielä kovempi aika eli talvikalastus, jolloin pitää 'tehdä sen neljä kuukautta seitsemän kertaa kuudentoista tunnin työviikkoja'.
Mutta oli syyssoutamisessa rankkuutta yllinkyllin - miltei Päätalon malliin.

Käsissä on täydennetty pokkaripainos ensimmäisestä: tekijä palaa työharjoittelupaikkaansa eli Linkolan luokse 11 vuotta myöhemmin, vuonna 2005, ja kirjoittaa tapaamisesta kirjaan mielenkiintoisen epilogin, jossa Linkola kehuu presidentti Halosen, mutta linttaa presidenttiehdokas Niinistön, tiiraileepa oman kuolemansa yli.

 • "Niinistö on niistä vastenmielisin, täysin tolkuton tuholainen. Samoin ihmettelen Kokoomus-puoluetta. Vielä 50-luvulla se oli sivistyneistön puolue, jossa kuunneltiin professoreita ja siellä oli vahva maataloussiipi. Nyt se ei ole edes konservatiivinen puolue, vaan pelkkä liikemiesten pelinappula."
 • "Ja samanlaisessa alennustilassa on myös Suomen Kuvalehti, joka on ollut minulle aina läheinen. Sen nykyinen päätoimittaja saarnaa pelkkää talouskasvua ja itsekeskeisyyttä."
 • " - Istuin silloin linja-autossa, kun kuulin radiosta, että hallitus on kieltänyt autourheilun", Linkola sanoi. [öljykriisistä-73] "Oli vähällä, etten purskahtanut itkuun ilosta." 
 • "Oli vaikea käsittää, että Suomessa on ollut sellainen hallitus minun aikanani. Ja hallituksen johdolla käytiin sellainen kampanja, jossa kaikkia kehotettin säästämään!"
 • "Kumma kun WSOY ei ole ottanut uusintapainoksia teidän kirjoistanne. Luulisi, että niillä olisi kysyntää." 
 • "Nii-in. Maltan tuskin odottaa, että näen millaisia painoksia niistä otetaan heti kuolemani jälkeen!"
P-Karjala
Kiiltomato
12 km/1072 km/€  = 162 h
Kirjavinkeissä tänään:
Elina Kilkku: Ihana tyttö

8 kommenttia:

 1. H. V.
  Se oli tuo Linkola sellanen ajaton ajatuslinko. Edellä aikaansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jussi

   lähti pois, kun ennustukset kävivät toteen. ;)
   Matsbuun kanssa käytimme opetuksessa hyväksi, ei tainnu kaikki oikein tykätä.

   Poista
  2. Minä tykkäsin :)

   Poista
 2. Hikka, ootko hiihtäissä huomannut, jotta lunta ei oo ennää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ej

   elähän mittää, just tulin Karhu-staadionilta ja vain yhessä paikassa mennen tullen piti heinissä hiihtää. Ihan hyvin luisti vähän niin kun moottorkelekkolijoihen sänkiajoissa: ruumenet vuan pölähteli.

   Poista
 3. H. V.
  Työ olitta kansa eellä aikoonna, nykyvään kuhtuut tuota metodii ilimiöoppimiseks, eikä kirjoja ensinkää, sen sijasta juostaan pitkin mehtiä jonkun oppimisassin perässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jussi

   paras saavutus oli yhtenä vuonna biologia-maantieto-historia tuli yhistetysti hoijjettua iliman opetus/kouluhallituksen hyväksymää oppikirjaa.
   Kirja kyllä oli, van se oli nimeltään MMM, vuoslukua en muista.
   Ei ihme jos lautakunta ol välillä aika vihanen eikä aina suosiollinen. :)

   Poista