Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

tiistai 31. lokakuuta 2017

Ajatuspakkilaatikkoon höystöä

Päivän hiihtoannosta odotellessa, siis ruumiin ruokintaa odotellessa, realismia elo-oloon odotellessa, ennen möyheään maisemaan uppoamista, on ruokittava itseään myös palalla hengentuotetta.

Ja siinähän tuo tämän päivän hengenhöystö seisoo kuin tarjottimella:

 - Emotionaalinen totuus.

Tuo se laittaa fiktiivisiä kirjoja lukemaan, vaikka kuinka tietäisi, ettei romaani tapahtumiltaan ole täyttä totta taikkei totuuden häivääkään.
Ja
emotionaalinen totuus  löytyy vain kunnon romaaneista (ei tietokirjoista) - ja mikä ettei myös kunnon iskelmistä, mistä tahansa (Spedestäkin!) missä esittäjä on tosissaan, ns. tekijä seisoo falskaamatta, fuskaamatta sanojensa takana. Eläytyy.

Kettukansinen Nuori Voima - kirjallisen kulttuurin lehti 4-5/2017 - 12 € antakoon pontta päivään.

Siitä nuo kaksi sanaa irrotin tämän päivän ajatustyökaluiksi ajatusten pakkilaatikkoon ja irrotanpa vielä pari muuta lainaa tähän perään:

- No, olen vasta muodostamassa mielipidettäni.

Kelpo sanat käytäntöön, noinkin voi sanoa jos joku mielipidettä utelee. (Tuossa muuten vastaus kysymykseen istukasta.)
Trumpista sentään varma mielipide muodostunut: "Trumpin menestys pohjautuu paljolti naisvihalle ja hyvin amerikkalaiselle ajatukselle oman onnensa sepästä."

Osa ihmisyydestä on aina mysteeri
-otsikon alta noita kaivelen, ajatuspakkilaatikon täytöksi. Haastateltavana on kirjailija, esseisti Siri Hustvedt, amerikkalainen norjalaisäidin tytär, kuulun ja kuullun Paul Austerin aviopuoliso. 
Luulenpa että kyllä minä noilla kahdella ajatusviiva-ajatuksella pärjäilen tämän päivän, hangilla hengailen, mietiskellen samalla Sirin kaksikielisyyden problematiikkaa:
 
- Muutin teini-ikäisenä Bergeniin ja kävin siellä vuoden lukiota. Muistan aina, kuinka näin ensimmäisen viikon aikana unen norjaksi mutta englanninkielisellä tekstityksellä. Niin vahvasti olin muutoksen keskellä, kahden kielen välissä. Myöhemmin kyllä opin uneksimaan täysin norjaksi.
 
hiihdot 10/20km = 3h 
*** myös
 

2 kommenttia:

 1. Alas on Nuori Voima vaipunut, luontokuva kannessa. Ei yhtään kyldyrellia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EJ

   jospa ne ihan kettuillessaan...

   Parempia luontokuvia sulla!
   vaikka tuo: https://erkkijormanainen.blogspot.fi/2017/10/turvapaikkaan.html

   Poista