Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

torstai 19. maaliskuuta 2015

Rahasta itseäsi!

 


Helppo näin talvella tehdä tienestiä ja tienata ainakin enemmän kuin nuo aleen joutuneet kirjailijat, joilla ei suksi tunnu luistavan!

Eilenkin irtosi 15 euroa kevyesti: kierrät pellolla Auliksen ajamaa 730 metrin latua 21 kertaa, niin siinä koko juttu - kolmekymppiä yhteensä kahden hiihtäjän tilille karttunut, heti kun pääset sisälle koneesi ääreen.

Ja hankikin kun kantaa, se vähä, niin mikä ei siinä ladun vierellä haarukoidessa, jäykähkösti Miedon lailla. Semmoisen ihmeenkin voi nähdä kuin sitruunaperhosen lennon jo maaliskuun puolivälissä, kuten maanantaina siinä metsän ja pellon kulmassa jossa ei lunta nimeksikään vaan auringon lämmittämää ruskeaa ruohikkoa! Tai eilisen joutsenparin.

Vaeltelet talven aikana pitkin metsiä ja peltoja, maita ja mantuja, teitä ja rantoja - keväällä muhkea matkasaldo.
Tonni ja silleen.
Silloin kun ei vara vyörää, silloin on tauon ja palautumisen paikka. - Tänään ei oo vara hiihtää! joutuu sanomaan.

Se on Euro per kilsa -liike ollut jo vuosia, se josta Pajulahden rehtori Lasse Mikkelsson Pajulehdessään nyt kirjoittaa ja ehdottaa tällaisen pähkähullun idean toteuttamista.

Tänä talvena taitaa tosin Andyn dona jäädä haaveeksi, sillä lumi hupenee ja järvetkin ovat peilijäillä.
Joutuu toivomaan hulluja:
- Voi kun tulis tuisku ja takatalvi!
Ja syksyisinkin:
- Voi kun tulis jo lunta ja pakkasta!
Niin muuttuvat toiveet iän myötä; pian ollaan siinä tilanteessa missä oma pikku tyttöni muinoin vastasi hämmästyneen isänsä, joka ei ikinä talvea tulevaksi halunnut, 'Kumpi on parempi - kesä vai talvi?' -kysymykseen empimättä:
- TALVI.
Siispä.
Suksille tästä, lumenrippeille, niin edes kasisatasen ennättää puhkaista! Aurinkokin kun taas kauniisti paistaa. Josko se sitruunaperhonenkin siellä leijailemassa ...

3C hiihdot  780 km/€
 

6 kommenttia:

 1. Perhosista puheen ollen, minäkin eilen katselin ulkona kevään ensimäisen perhosen lentelyä viiden metrin päästä. Perhosen oli huomioinut myös joku pikkulintu ja nappasi lennosta sen suihinsa.Olispa malttanut olla vielä talvilevossa perhonen. VeJu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. VeJu

   Jännä kun etelän nuoret puhuvat takatalven uhkasta, vaikka miten keskellä talvea voi tulla takatalvi!
   Eilen 15 € - kannattaa harkita tänne tulemista ihan vakavasti: pihasta ladulle pääset.

   Poista
 2. HikkaJ.... minulla on vähän vastaava metodi muuttaa epämiellyttävä miellyttäväksi.

  Hulttionuoriso juo energiajuomaa oppitunneilla, jotta pysyisivät rähinä-pirteydessä. Hyväkkää jättävät pantilliset tölkit ja pullot luokkaan ja käytäville. Minä niitä sitten hermostuksissani hiihtoloman jälkeen aloin kokoamaan isoon muuttolaatikkoon omaan työhuoneeseeni. Kun laatikkoon tuli 15 euron edestä tavaraa, vein ne puotiin ja nostin rahat.

  Rahoilla ostin Parvest Equity World Health Care C C - rahastoa. Se on jo nyt tuotatnut 7 % kolmessa viikossa ja miull on kasassa taas 15 euron edestä energiatölkkiä ja sokerilimsa-pulloa.

  Kun nuoriso valmistuu keväällä 2017, minä juhlistan asiaa ja puran rahastosijoitukseni näyttävästi ja suurta sarkasmia noudattaen. Fyysinen kunto ei tässä nouse, mutta henkinen sitäkin enemmän.

  Toimintani on epäilemättä moraalitonta ja eettisesti väärää. En välitä siitä asiasta. Näin nuorison ymmärtämättömyys palvelee senioriväestön hyvinvointia edes hetken

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jr

   Bravo bravo!
   Monin ovelin keinoin pystymme muka-kartuttamaa pääomaa.

   Voithan kannustaa heitä kittaamaan vielä enemmän - ja jonkin keskaritölkinkin jos sallisit niin pääsisitte uudelle levelille ja saavuttaisitte nuokin peijjakkaat: http://www.city.fi/blogit/hikkaj/kannissa+koulussa/129355

   Jos kantti ei riitä laajentamaan juomavalikoimaa ja juottotuotto ei lopulta ole mielestäsi riittävä, niin siirry warranteihin, sieltä kyllä lohkeaa!

   Jäämme seuraamaan edistymistäsi mielenkiinnolla - tilittäisit tuottolukemasi vaikka kvartaalein, please!

   Poista
 3. Mie pidän lukijakunnan ajantasalla......Saatan jopa iskea kiinni noihin warranteihin, niin saa vähän vipua tuohon hommaan. Tuntuu vain siltä, että vähän vielä ootellaan ja jka sitten laitetaan pullonpalautuksilla myyntiwarrea oikein kunnolla.

  Merkit on semmoiset, että jossain vaiheessa siihen suuntaan juna lähtee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jr
   ei kun härkää sarvista kii!
   Iltalukemisiksi: http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/porssikurssit/warrantit.jsp?tyyppi=3&kohde=&laskija=&x=23&y=8

   Poista