Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Kirjadosetista iltalääkkeet

Neljän-viidenlaista lääkettä ennen untenmaille viskautumista on iltaisin nautittava. Onneksi eivät ole minkään tohtorin määräämiä, vaan omavalintaisia luontaistuotteita.
Puolisen tuntia niiden nauttiminen ottaa, ja jos oikeassa suhteessa ne nielaisee niin syvään uneen vaipuu.
Katellaanpa tämän hetkinen lääkevalikoima pöytädosetista, josta eilisiltaiset rohdot irti helistelin:
  1. Tämä loppuikin eilen, kuten tästä on luettavissa. Onneks tänne saa tulla kännissä. Siinä vit-## lensi. Eiköhän tepsinyt, nyt se puoli ainakin on ravit-##.
  2. Häpeä tunnustaa, tämä Kansojen kirjallisuus/12 tahtoo unohtua ottamatta, maistuu aika karvaalta - eikä useinkaan auta vaikka neljättäkymmentä vuotta sitä on käytetty. Vaan eilen taas urheasti jatkoin Amerikan kirjallisuutta ja James Jonesin pilkkaamista, ei kuulemma From Here to Eternity täytä kaikkia taiteen sääntöjä: 'Kaksinaisuus saa kirjan murtumaan keskeltä.' Jäljelle jää vielä 86 sivua 7000:sta - jokohan juhannuksena tämä kuuri loppu?
  3. Autismista palanen: Ihmeellinen mieli. Kristine Barnett kertoo pojastaan Jacobista jolla on Einsteiniakin korkeampi älykkyysosamäärä. Muttei puhu ei pukahda. Tuleva nobelisti tutkimusalana astrofysiikka?
  4. Yksi pitempää paneutumista vaativa kirja on aina kuuluttava joukkoon. Joel Lehtosen Korpi ja puutarha tällä haavaa. Kirja sisältää parikymmentä pientä kertomusta, joista vuorossa nyt Maineeton sankari sekä Ihme. Molemmissa kahden vanhenevan miehen tarina: toinen, kalastaja, ahertanut kauniin asuman Vanajan saareen, toinen, mylläri, polttaa velallisensa velkakirjan. Elämän kanssa sujut kumpikin. 
  5. Eevan Kuolinsiivous ja Volterin Suljetuilla porteilla. Palanen kumpaakin päivän päätteeksi. Syvästi syvällistä ja rauhoittavaa - ja unettavaa kumpainenkin Kilpi
Öitä!

ps 1
Mankell tarjoaa Likaista enkeliään luettavaksi - tarttuu väkisin käsiin kun jotain muuta dosetista pöydältä haparoin. En hevillä suostu dekkaristin kynsiin. En. Tosin taitais täyttää Kirjailijakriteerit, siis sillä tavoin tulkittuna että tavallaan noin ja niin kuin dekkaristi kirjoittaa kuolleista ja on tavallaan siis ruumis itsekin - ja ainakin vanhempi on ja ja ....
ps 2
eihän tästä vaan tullut vähän niin kuin tämän nimeen vivahtavaa:

+1C hiihdot  650 km/€

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti