Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

torstai 12. maaliskuuta 2015

Muissa maailmoissa

700 kilsaa murtsikkaa täynnä: jo sillä summalla (ks. idea) aika pitkälle pääsee koska se on per lärvi. Jos satasen näillä lumenrippeillä vielä saisi, tonniin ei pääse millään sillä järvetkin peilijäillä - lykipä lylyillä selillä lumettomilla!

Voi ottaa jo rennommin: mennä vaikka hammaslääkäriin!
Mennä muihin maailmoihin.
Niin eilen tein.

Harvempi tosin taitaa mennä siihen tuoliin piinapenkkiin rentoutumaan, vaan mikä ettei. Takuulla muut huolet ja murheet kaikkoavat kun Marja poran suuhun lykkää ja alkaa juruuttaa ja vinguttaa välillä Tuulikille, joka eilen ei tosin Tuulikki ollut, hiveleviä nimiä kuiskaillen: timantti, sametti, liekki pinkki ...
Sylki siinä suuhun nousee.
Jos vettäkin visiiriin pärskii kun koukut, porat torvet suun täyttävät.

Jostakin päähän pälkähtää odotussalissa lehtilaatikosta kaivettu täysin tuntematon nimike poran purrressa hampaankolossa luuta:

 
Just just: Tosi elämää.
Kiusaaja saa jatkaa!
Niinpä. Katsahdan naamioituneita porareita yläviistoon.
 
Lehdellä sama pohjoinen kustantaja kuin
Nyyrikillä, joka yhä hengissä sitkuilee, vaikka täyttää tulevana aprillipäivänä jo 110 vuotta! Tai on jo 111 v. jos näytenumero lasketaan mukaan. Nyyrikki on Suomen vanhin kaunokirjallinen - ja ainoa - viikkolehti, jota aikanaan ovat avustaneet mm. Kalle Päätalo, Uuno Kailas ja Timo K. Mukka. Haanpääkin ainakin kerran.
Siinä aikakauskirjalehdet Parnassot Kaltiot kumppaneineen kalpenevat, pilipalipojiksi jäävät.

- Valmista tuli, kuuluu yllättäen ääni.

Tosiaan: ei vingu pora, ei jyystä koukku, ei korahtele imutorvi. Kieltäkään ei ole kiskottu irti.
Rentoutustunti on päättynyt - oli palattava muista maailmoista.

- Hammaskivi kannattaa vielä poistaa, ehdotti Marja hymynkare suupielessä käväisten. - Sen saa tehä jo toinen.
Ymmärsinpä yskän:
- Että Eläkkeelle.

Eläkkeelle luiskahtamassa Marja kuiden vaihteessa, aprillipäivän alla.
- Tervetuloa! Ja kaikesta kiitos. Pian saat hiihellä ja hihitellä, lenkkisaunoa vaikka kello 11. Olla muissa mualimoissa.

-2C hiihdot  710  km/€ (Veju yksin 1400 km)3 kommenttia:

 1. Valmista tuli, huudahdettiin öylössäpäivänä naapurikunnan yliopistosairaalassa tunnin rassauksen jälkeen. Hampaita ei siinä aukossa ollut, josta parimetrinen musta letku syötettiin sisään. Nuori naislääkäri - eläkkeelle pääsyyn vielä kymmeniä vuosia - lappoi letkua, ja miespuolinen yhtä nuori sairaanhoitaja paineli mahaa. Punakirjavat maisemat vilisivät näytöillä, mutta en kehannu niitä katella. Tuttu hommahan tuo oli, oiskoon viijjes kerta. Silmätarkastukseen muuten tuli kutsu lauantaiksi, jota ajankohtaa on ihmetelty. Jonojako purkanevat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyyrikistä arvio täällä:
   http://kariav-annat.blogspot.fi/2008/06/aikakauslehtiratsaus-vi.html

   Poista
  2. kavi,
   sie keksit vielä rajumman rentoutuskeinon!
   Varmaan ajattelit samalla Vain elämää -ohjelmaa musamiehenä.

   Poista