Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

lauantai 21. maaliskuuta 2015

Rahatta tai melkein


Elonpyörän pyöriessä kiivaimmillaan joku aina tahtoo heittäytyä sivuun ja jatkaa matkaa omin päin ja neuvoin. Ymmärrettävää.
Mukava seurata menoa ja melskettä näin ulkopuolelta oikean kilvan kun elämänsaavutukset ovat jo pulkassa ja kun menossa tällä haavaa olemisen ihanuus ja autuus: ei pakota, eikä kukaan pakota minnekään, kukaan ei voi painostaa, käskyttää ajattelemaan tai sanomaan julki tavallaan.

Vapaus!

Se varmasti koittaa aikanaan kaikille.
Ei tarvitse lähteä minnekään, paeta mitään. Voi itsekäskin olla, mutta niin ettei se haittaa muita.

Pohjustelen, sillä viime päivinä olen törmäillyt noihin yhteiskunnasta riippumattomiksi pyrkiviin, eli rahankiertäjiin.

Ensin kaveri laittoi lehtileikkeen miehestä, joka kuluvan talven on viettänyt päälle kaatuvassa mökinkömmänässä Parikkalassa vailla sähköä, lämpöä ja pesumahdollisuuksia. Olosuhteissa joita Mökö-koira ei kestänyt, vaan muutti takaisin ihmisten ilmoille!
Rainer Rajakallio on tämän kuusikymppisen biologin nimi ja blogi Säästöliekillä sään armoilla on seurattavissa Suomen Luonnon kotisivuilta.

Sitten Hesari kertoi amerikkalaisesta karvaturrista, joka koko talven pelkässä teltassa Napapiirillä on asustellut. Thomas Dicks eli Bhupinder Singh Tufaan-Nihang eli tuttavallisesti Tufaan on miehen nimi, ja HS kertoo:
"Olemme metsikössä Rovaniemen kaupungin lähellä. 76-vuotias amerikkalaismies on asunut teltassaan lähes vuoden. "Nukuin kahdeksan kuukautta kovalla maalla, mutta sain äskettäin patjan, joten leirini tuntuu ihan luksushotellilta", hän sanoo naureskellen."
Ja nyt sitten tämä viimeinen mohikaani, kolmekymppinen nuorukainen, joka nelisen vuotta maailmalla rahatta seilaili ja jonka kirjaa innolla luen ja ehdottomasti hengessä mukana kuljen: Tomi Astikainen Miten elää ilman rahaa on Inton uusinta tuotantoa.

Muuten - kaikki kolme kaveria ovat koulutettuja miehiä, joten kapasiteetin ja kompetenssin puutteesta tuskin ovat halunneet yhteiskunnan vähäosaisiksi ja syrjäläisiksi jäädä tai joutua.

Joensuulaislähtöinen Astikainen kouluttautui kauppatieteiden kandiksi ja aikansa rahan perässä riennettyään ja kavereille valiteltuaan, miten rahanperässä juoksentelu on turhanpäiväistä ja väärää elämä, päätti lopulta köyhtyä ja lähteä, koska kaverit jo hermostuivat samanjauhamiseen ja sanoivat jotta mikset tee sitten sitä mistä puhut.
Nyt on siis nelivuotinen rundi heitetty ja palattu takaisin rahan pariin.
Ja hyvä neuvoja vastaavaa aikoville kansissa nokko.

Ai että kirjan lukemisen jälkeen on maistunut kirkas puhdas kraanavesi taivaalliselle!

TA matkaa

-3 C hiihdot  791 km/€

4 kommenttia:

 1. Arvoisa köyhäilijä-hikkaj

  Kirjotan nyt tänne huussin puolelle, kun puitteet sopivat paremmin köyhäilyyn.
  Ei oo ees tapettia seinässä, vaikka tapettimies idempänä varmana olis semmosta mielellään tyrkyttämässä.

  Eipä tartte kauan suomi-pojan oottaa nykyisellä velkaantumisvauhdilla, ennen kuin koko kansa saamme nauttia nuitten muutamien ekstremistien iloista ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. VP
   täsm.
   Ulukohuussin.

   Eikös ne nämä huussipuolueen johtajat ole Ylen tämän päivän puheenaiheenakin, joten aikaasi seuraat.

   Eli meinaat että kaikki tästä vähitellen lähetään peukaloimaan maailmalle ja syömään kahviloiden pöydiltä jämiä - table diving.

   Poista
  2. Arvoisa köyhäin luokittelija hikkaj

   No, jos mualimaa pääsee kiertämään, ei oo tosiköyhä. Vapaus on tallella.
   Kimein valtakunnassa asiat on vietyy astetta paria pidemmälle.
   Ei myöskään matkailla.
   Ruohoa kuulemma kohtuullisesti vielä syötäväksi riittää ...

   Poista
  3. VP
   siellä Unien ja Kimien valtakunnassa on ulkoistettu homma niin että muutama uhrautuu matkustamaan, muiden ei tartte!

   Poista