Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Hiekkahiihtoa ja muuta tökkimistä


Tulihan sitä lopulta sen verran, että tonninjahti pääsi taas jatkumaan: vaivaiset 77 km/€ kertyi ennen joulua, kun lunta jostain ripaus suksien alle oli löytynyt jotta suksiminen heinätupsujen seassa oli jotenkuten suksittavissa.

Eilen vuoden ensilumia hankasimme rantateitä pitkin, peräti vakiot 11 km. Kyllä kiviä jos kantojakin matkalla piisasi; irtosipa pätkä pohjamuoviakin lepattelemaan, iloisesti vilkuttelemaan - vaan vanhat kirpputorisukset niin mitäs noista!

Jos tökkii hiihdonhurma niin tökkii muuan toinenkin urakka, jonka piti päättymän jo vuosisadan vaihteeseen. Vakaa tarkoitus kun oli, kun vuonna 1982 hankin12-osaisen Kansojen kirjallisuuden, että sen selätän vuoteen 2000 mennessä, vaan nujertamatta jäi.
Nyt eilen sentään panin alkuun viimeisen osan tusinasta, luin sen ensimmäiset sivut vuosilta 1945 - 1970, Sodanjälkeinen aika. F.J. Billeskov Jansen kävi Pohjoismaiden kirjallisuutta läpi: Sillanpää, Waltari, Linna ja Meri siihen joukkoon jotenkuten mahtuivat Suomesta, niin sekä ruotsinkieliset Södergran et Carpelan.

Mielenkiintoista kieltämättä on kirjallisuuden historia, vaan nuo viisaat kertojat vähän liian viisaasti kertovat, tai ainakin epäselvästi, aivan niin kuin entisaikojen luennoitsijoiden tapana oli: siinä ei painotuksilla juhlita, eikä alleviivata tärkeimpiä.
Tanskalaista alkuperää tämä sarja on, WSOY 1979.

Katellaanhan kuis äijän käy: joko vuoden lopussa sarja on luettu? - ja joko pääsiäiseen 1000 km hiihdetty! Eka tavoite voi täyttyäkin.

Hiihtämisiin!5 kommenttia:

 1. Tekopitäjäni suuri urheilijapoika Häkä kehitti nopeuslaskua Andeilla hiekkarinteessä. Tiijä kuinka sullakin kulukoo vielä, kun lumet sullaa.

  VastaaPoista
 2. ksvi

  ai, Hankasalamen sultt...äsh! Tökkii jo muistikin.
  Kuvan lisäsin tuohon ylle jottei lööperin laskusta ainakaan karaha kiville.

  VastaaPoista
 3. varmaan ois pari tutuntuntusta, vaan ei nyt nimillä pelata!
  ***
  - Lähetäänkö taas huomenna ruastamaan? kysy V eilisiltana.
  Hiihtäminen on meilläpäin tätänykyä raastamista, vähän niin kuin riivinrautaa vasten suksiaan hankaisi. Vaan eikö tuo tuosta helepottane: oli yöllä viskannut muutaman millin lisälunta.

  VastaaPoista