Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Genet'n tuotanto kerrattu

Ei Sartrea ilman Simone de Beauvoiria, siinähän styylasivat!
Genet Jean (1919-1986) ei naisiin sotkeutunut, vaan kohosi homoikoniksi viimeistään Fassbinderin Querellen myötä. Genet'hän oli äiditön orpopiru, josta tuli pikkurikollinen vankiloissaeläjä.
Ainakin Varkaan päiväkirja ja Parveke kai olisi syytä lukea, myös vankilassa syntynyt esikoisteos Kukkien madonna.

No katotaas, kunhan tuhat muuta tulee ensin luetuiksi.
Nytkin menossa tosi mielenkiintoinen tositarina Tuupovaarasta Tukholmaan, jossa ei Joensuuta kauempana käynyttä Petsamon-Pekkaa rettuttettaan herrain pakeilla, ensin kaupunginjohtaja Juntusen luona, sitten Fagerholmin, Kekkosen, Ahon luona piäkaupungissa. Lentokoneella Joensuusta Helsinkiin ja sieltä Tukholmaan.

On siinä syrjäkylän Pekalla pärisemistä.

Kekkonen on vielä ulkoministerinä eli lentely tapahtuu ennen vuotta 1956.
Soman kirjan on Riku Sarkola aikoinaan pyöräyttänyt iloksemme, monen mustavalkoisen kuvan kera.
Eipä olisi tuokaan mukava pakkaus käteen osunut ilman ystävän ojennusta.

Jos KK etenee, niin etenee hiihtokin. Ei muuta kun mattoveitsellä puolet pohjamuovista irti ja takaisin baanalle: samat 11 km Hyytsaareen, nyt jo liki lumisilla teillä. Sehän tekee jo yhteensä 121 km/€ ja luennassa edetty sivulle 46.
Hiihtoa jäljellä enää 879 km, Kansojen kirjallisuutta 405-46 = 359.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti