Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

lauantai 30. marraskuuta 2013

Kaksi naista kadoksissa

Joulukalenteria rakentelen.  Kaksi kirjailijaa hakusessa.

Ka, joulu on jo niin ovela niin ovela: marraskuu viimesillään joten jo huomenna pitäs tuo lurkki sisään laskea!

Jotta ei auta: hypätään taas mukaan messiin. Joulukalenteria pukkaa, kirjallista tietenkin, pitäköön Haanpään Pentti meille jouluseuraa. Eiköhän Pena meidät vireessä joulunalusviikot jaksane pitää ilman vedenväristäkin.

Pitää, pitääpä hyvinkin, vaan Pentti kun niin vaatimaton mies oli, niin siirretään koko j.kalenteri salinvaloista tänne tuvan puolelle kynttilänvaloon, ripustetaan se vaikka just tuon haan päähän hirsiseinää vasten roikkumaan. Luulenpa että paremmin se tykkää siinä roikkua kuin tapettisella salin seinällä. Ei, eipä salimiehiä ollut Pentti.
Teknisestikin helpompaa täällä, ja nuorisokos näistä kirjallisista aataminaikuisista käsillä käännettävistä kalentereista mitä piittaisi tahikka ällyäisi.

Jotta pyöriskellään sitten täällä tupasessa. On paikkanakin intiimimpi eikä kaiken maailman häslääjät ole repimässä luukkuja ennen aikojaan irti.

Eli katellaan mikä miehiään oli Pentti, siitä on tehnyt selkoa tietokirjailija Matti Salminen, joka on onkinut käyttöönsä muistiinpanoja joita muilla Haanpään tutkijoilla ei ole ollut.

Huomeniin!

PS
pikkupurtavaa sekaan, missä tärkeintä ei ole kilpa vaan toisiin kirjailijoihin tutustuminen:

OHJE:
Jokaisen luukun takana Pentin lisäksi luuraa joku toinen kirjailija vähän kirjaimia heiluteltuina ja sekoitettuina tyyliin ai outo taikka etikka, jolloin tehtäväksi jää tunnistaa kirjailija, josta aina on mainittu sukunimi kokonaan ja etunimestä ensimmäinen kirjain. Harjoittelun vuoksi tuossa meni jo kaksi naista.

Keitähän nuo sparrinimet - ai outo ja etikka - tarkoittavat?
Visainen kysymys, vai kuinka?
(Varmuuden vuoksi yritän muistaa sulkea kommenttiluukut aina päiväksi kerrallaan niin ei jää peesausmahiksia.)2 kommenttia:

 1. Eeva Tikka on se happamampi, outo on Orvokki Autio.

  VastaaPoista
 2. kavi

  täällä onkin rauhallisempaa joulunodotusta kuin ois ollut tuolla cityssä!

  Pohojaalaisella Autiolla tais olla niitä pesäpallotermisiä kirjoja: Viistotaival, Kotipesä jne. (http://www.ilkka.fi/kulttuuri-ja-viihde/orvokki-autiosta-ei-tullut-hesalaista-1.1228526)
  Tikan Eeva täkäläisiä, yhä kirj.vireessä: Kuin vaahtera lehtiä iholla, Pojan paluu yms.

  VastaaPoista