Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

torstai 17. lokakuuta 2024

Klikkivedättely

Joinain päivinä ei ole aikomustakaan blogata, vaan tehdä jotain tähellisempää, kuten tänään, eli mennä puunsahhuusseen.

Mutta kun tuli ärsyke tuolta. Eli enpä sano keneltä, niin joudut tekemään sitä, mikä ärsyttää iltalehtien sun monien muidenkin digilehtien otsikoita selatessa: klikkaamaan. Siellä Salovaara moittii Hesaria huiputtamisesta, esim. tuon sanan väärinkäyttämisestä. 

Minusta Hesarin, kuten monen muunkin asialehden, uutisten otsikoinnissa olisi parantamisen / ennallistamisen varaa: Otsikot eivät enää kerro uutisen sisältöä MMM-tyyliin, vaan vaativat usein sen iltalehtimäisen klikkauksen tajutakseen mistä puhe. Siis lehdet vedättelevät. 
Vedättelee kuin Jvon uusimman b.tekstin kuvalla. 😐

Otsikkoesimerkki eilisen Hesarista:

"HIFK:n huippupelaaja kertoo pysäyttävästä hetkestä: Oma tytär ei tunnistanut"

Eikä tuo vedättely koske ainoastaan lehtiä, vaan myös meidän kaikkien omistamaamme Yleä, sen uutissivua, joka menossa sekin hunningolle.

Esim. tältä aamulta:

"Tuukka Taponen. F1-lupaus Tuukka Taponen saa mahtavan kunnian"

Ei tässä ole aikaa klikkailla, kun pitää lähteä halakoranttteelle, jotta talavella tarkenis, 

ja ikään kun joku formulaluppaus saati sen kunnia kiinnostas pätkääkään! 

🚗
Lopputulos

Kirjavinkeissä


2 kommenttia:

  1. Sanotaan suoraan, että kerään just moninaisista syistä painekattilaani painetta kommentoida erään julkaisun otsikkoja. Kun varmaan sata kertaa on ollut otsikko "Osakeseurannan päivitys", niin jos tekijä ei itse kekkaa mitään esiin nostettavaa (siis jollain mennyt paremmin / huonommin), niin ei lukijakaan sitä tee. Ja tuo otsikoija kyllä tuon osaa, mutta pitää sellaista liian "epätieteellisenä". "Puhdasta tiedettä" on vain kertoa, mitä lämpömittari näyttää. Ja kamalinta on se, että keskimmäinen pääotsikko "analyysit" (siis pääsivuna on artikkelit) on syntynyt vain ja ainoastaan suurella ammattitaidolla (johon puuhaan en enää vuosiin ole viitsinyt osallistua), mutta se TARTTIS OSATA TUODA ESIIN.

    Missä se kultainen keskitie menee, en tiedä. Mutta jos luettelen 7 kääpiötä, ei se ketään kiinnosta. Otsikko (Oliko Jörö homo?) kiinnostaa. Eli peiliin katsomisen paikka ihan ihte kullakin.

    T. JV

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jvon
      täydellisen kiehumisesi jummarran.
      Tuolle arvostamallesi ammattitaitoiselle analyytikolle olisi saatavilla ensiapua, vaikka pakolla, olettamani saman lehtiyhtiön iltapäiväosastolta.
      Noiden tiedemiesten ja -naisten mielenkiintoiset jutut menevät ohi juuri mainitsemastasi syystä: eivät nosta. Kun taas vähemmän tietäjien arvottomat jutut eivät mene, valitettavasti, ohi, koska osaavat pahulaiset koukuttaa.

      ps
      palasinpa juuri sopivasti, samaan aikaan kommenttisi kanssa, puun (yhden) kaadolta.
      Suosittelen:
      Puu päivässä päästää höyryt ulos taltuttaen enimmät hyöyt.

      Poista