Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

keskiviikko 8. marraskuuta 2023

Huijaatko Sinä

 kuten moni

Jokipii et Paavola
etkä pidä sitä pötostelynä saati rötöstelynä!

En ainakaan minä pitänyt pöllimisenä, kun otin työpaikalta kotiin mukaan kynänpätkän ja muutaman puhtaanvalkoisen A-nelosmonistuspaperin. Ilman ylemmän johdon lupaa. Kuitenkaan salaamatta, kätkemättä en niitä pihan läpi autoon kuljettanut. Sitä paitsi minä olin se ylin johto sillä koululla.
Ei tarvinnut kummailla leimaluvin niin kuin KL-aikoina Tiimarin kassalla.(30.1.la 1999 Yks pupu oon)

Ja sitä paitsi tarvitsin noita välineitä, kun suunnittelin tulevia huomisen oppitunteja tahi vaikka edessä olevia juhlajärjestelyjä, tai ... Päteviä syitä kyllä löytyi.

Tämä kirja Huijarien Suomi, Docendo 2023, kertoo näistä pienemmistä väärinkäytöksistä työpaikoilla, mutta ennen kaikkea isommista, suurempi summaisista rötöksistä, korruptiosta sekä niiden seurauksista.

Puhtoisen omatunnon, öhöm!, kansalaisena niitä ei aina nikottelematta niele, siis näitä Jyväskylän Paratiisisaaret -yleishyödyllisen yhdistyksen, Cargotec-keissin, Madoffin pyramidihuijausten sun muiden pienempien rötöstelijöiden temppuiluja. 

Osa jää kiikkiin, osa väärintekijöistä ei. Niin se vaan menee. Valitettavasti.

€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€

Vaan onneksi täältä löytyvät, näin verotuksen julkistamispäivänä,
Suomen luotettavimmat kansalaiset: 1000 suurituloisinta -
paitsi tämä.
Kirjavinkeissä
tänään
Kansa taisteli, miehet kertovat - Rajuimmat taistelut
toim. Petri Lahti

2 kommenttia:

  1. Sen sijaan, että vieläkin selittelet näitä synkkiä syntejäsi, ota malli Kaptahillta: ei varastanut enempää kuin muutkaan.

    Hiljattain kuollut proffa halusi aikoinaan minun antavan kuitin lyijypännästä (kokonainen), jonka hinnan maksoi oppiaineelle. Varmaan jotain esimerkkiä antoi ja juuri sillä hetkellä sain vaiettua, että itse vein kassikaupalla enkä maksanut mitään enkä taatusti tehnyt kotona yo:n töitä, kun niitä yo:llakaan ollut mitä tehdä. Mutta proffa laiminlöi opetuksen, ohjauksen ja järkevän johtamisen. Yhteen rojektiin upposi milli nykyrahaa ja 13 v. täyspäiväistä väitöksen tekemistä päättyi toisaalla itsemurhaan.

    T. JV

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jvon

      Sinäpä sen sanoit, mistä Jokipiin (=Vaasan yo:n laskentatoimen professori) kirjakin ohimennen painottamatta kertoi: tapahtumatonta työtä eli tavallaan näkymätöntä ainettakin voi varastaa.
      =
      Laiminlyöty opetus/ohjaus/johtamisvelvollisuus eli tuntien pitämättömyys on melkoista varastamista pöllimiisi pännäpussukoihin verrattuna.
      Tuskin kumpikaan käräjäasia ja jos, niin annapa tuomiosi!

      Poista