Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

perjantai 13. lokakuuta 2023

Mestarit asialla

🏹 → →
*)
Piirros: Joanna Lira

Laasosen ja Poikolaisen muistan, niin ja olihan myös Päivi Meriluoto lajin olympiamitalisteja - mutta mestari Tetsuya, muinaisesta Japanista?

Fiktiota koko mies. Brasilialaisen Paulo Coelhon luoma. Eikä yhtään hassumpi luomus ihmisen ylivertaisuudesta. Syrjään vetäytynyt vaatimaton alansa hallitsija. Puuseppä siinä missä toinenkin Messias.

Häntä olen nyt seurannut viime päivät. Tyyneyttä ja mielenrauhaa asetellessani sijoilleen. Tämän mestarin eleetöntä elämää on harras ilo lukea: ihmisyyden ydintä. Ampuu nuolella persikkaa, ei ihmisiä. Olisi ihmiskunnalla opittavaa jo siinä nokko.

Jousen tien Tetsuya on puunistuttaja Elzéardin hiljainen sukulaissielu, samaa sukua kuin Jean Gionon Mies joka istutti puita
Täältä hänet tapaa, ken rauhoittavaa perjantaipiikkiä tuntee tarvitsevansa kuvineen*)🠙  kaikkineen:

Bazar: Jousen tie

Kirjavinkeissä
tänään
Serhi Rudenko: Sankareiden Kiova - Kamppailu kaupungista ja sen herruudesta

5 kommenttia:

  1. "onko tämän jälkeen mitään tolkkua kirjoittaa tahi lukea mitään vastaavaa fiktiona."

    Kiva, että olet edes vanhoilla päivilläsi löytänyt valon :-)

    Mitä tulee turkulaiseen Päivi Aaltoseen, o.s. Meriluoto, olen hänen hänen kanssaan puhunut jap. käsiteestä "totuuden hetki". Siis ase liikuu aina hiukan, mutta juuri laukaisuhetkellä sen sopisi olla kohti napakympiä ja se on "totuuden hetki". Olen ampunut jopa jousella, mutta arvannet, että muullakin, niinhän jopa Honkajoki teki.

    Tuo ei ole paskempi tarina, mutta se on fiktiota, jota et enää arvosta - syytä muistuttaa... http://kemppinen.blogspot.com/2023/07/mestari.html

    T. JV

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jvon

      'vastaavaa fiktiona' = sotaa ja kauhua tarkootin, muuta kyllä mielellään fiktion eli enempi taiteen kautta.

      Iloksesi ilmoitan, notta parhaillaan luen yhtenä monen muun kirjan rinnalla Pentti Lahden koostamaa uutuuskirjaa 'Kansa taisteli - miehet kertovat', johon on KT-lehdestä poimittu 28 rajuinta tosi taistelutarinaa. Siinä puntti tutisee lukiessakin.

      Ei muuten luulis pahemmin tekokauhuja tarvittavan, kuten kauhufestivaaleja sun muita kotkotuksia, senkun vääntää päivittäin uutiset päälle.

      Hermolepoa nämä aforistiset kirjanläpykät kaiken tämän menon ja melskeen päälle.
      Päivi puhuu 'totuuden hetkestä' eli siitä laukaisuhetkestä, kun nuoli on irrotettava liikkuvasta aseesta - vaisto sen sanonee.

      'Jousen tie' -kirjassa tuo kuuluu jotenkin näin: vain (mieletön) harjoittelu ja (miljoonien) toisto tekevät vaiston täydelliseksi.

      Antamasi linkki näyttää, jotta on näitä jousimestareita ollut muitakin ja Coelholla ollut pelkästään kirjallisuuden historiasta mistä 'kopsia'.

      Poista
  2. Nyt kun tuntemattomat itänaapurit ovat hanakoita iskemään energiaverkkoon ja muutenkin, niin salaa pittää tämä viesti tähän kirjoittaa.

    Varmana ihan hämäysmielessä on tuo Helsingin Energia elikkä Helen luomassa mielikuvaa siitä, että täältä pesee !

    Jos kohta yks pidätysmääräystään pakoileva Putin viistoista vuotta on yrittänyt Venäjää laajentaa, ja ihan kovasti hiukkasen toistaiseksi onnistunut, niin samaan aikaan megalo-Vapaavuori on ehtinyt yhden pienen vihreän miehen voimin vallata maata jo itärajalle saakka !

    Osmo Soininvaara on kuitenkin taitanut jo jättää Helenin hallitushommat (?), jotenka ämeriäkkyläläisten vastaisku taitaa olla hiljalleen jo meneillään. Vartiaisellla ei taida olla torjuntakykyä ?

    Ihan aluksi sanktioidaan valloittajapääkaupungin energiatoimitus ja jätetään osa laskusta maksamatta. Ajetaan Helsingin Energia pankrottiin. Kun Helen jo ennakkoon on ajanut toimivat hiilivoimalansa alas, on kissannahkan hankaaminen pian edessä !

    Seuraavaksi lienee edessä taistelu maa-alueista !
    Sitten kun ämeriläispiikkilangankiristäjä ajelee paraatimarssin kärjessä Bulevardilla, niin silloin ei enää tartte sähkölaskuja Vartiasen puljulle olleskaan maksaa ...

    VastaaPoista
  3. Jotta informaatiosalaisuus säilyisi, niin osasi tämä edellä kirjoitettu juttu hakeutua ihan eri yhteyteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sir,
      joo, parempi kuiskia täällä laitamilla, niin eivät asiattomat tänne asiallisuuksiin älyä kurkistella.

      Taispa tulla Soininvaaran paikalle nyt pj:ksi Atte Harjanne; näin Helen varmistaa vihreytensä sähkön tuottajana - ilman sitä päävihreää miestä idästä.

      Mitä taas noihin sähkönhintoihin tulee, niin pakko ostaa sähköt etelästä, kun paikallinen kuntien omistama PKS on vielä riistävämpi hinnoittelussaan kuin moni amerikkalaisten eläkeläisten omistama sähkömyyjäfirma!
      Ja kärsiä samalla tämänkaltaista asiakaskohtelua: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/87f1da2c-0aeb-466a-b335-639fd57c0881

      Toisaalta aletaan taas palata takaisin edeltävään aikaan, ettei sähkönkulutushinta tee niinkään isoa lovea kuluttajan kukkaroon kuin sähkönjakelu-/siirtohinta, jossa ei alueellista kilpailua ole ja jakelijat määrittelevät hinnat viimeisen päälle silmät ummistaen (häpeästä).
      Ja kuntien omistama PKS vielä vähän yli!
      = https://yle.fi/a/3-12458168

      Etelässä sittenkin valo! (eikä täällä idässä)

      Poista