Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

maanantai 1. elokuuta 2022

Säähköä ilmassa

niinkun Päätalon kattilakunnassa

Onni Eläkeläinen istuu vähänkö pöllämystyneenä rahillaan ja tavaa paikallisaviisista, jotta kylään on muuttanut ukrainalaisia sotapakolaisia venäläisten pommittamilta alueilta. Vasta kuuli toisesta lähteestä, että läheinen itäraja on auki ja venäläisiä ostosmatkailijoita ja lomailijoita on vyörynyt pilvinpimein lähiseudulle huppailemaan.

- Kohtaavat varmaan toisensa tuossa osuuskaupan pihalla, pommitetut ja pommittajat.

Niin sottailee paratiisimies Onni E ja pyörittelee päätään kuusiaitansa takana omassa turvassa. 

- Ei järjenhiventä! Mutta minkäpä minä moiselle logiikalle ja logistiikalle mahan, tyytyy lopulta päättelemään, - parasta pysyä asianhaaroissa, joille meikäläinen jottain muka mahan. 

Vaan onko niitä vielä muita sellaisia asioita, jotka vyöryvät päälle ja joille ei mittää maha, vaikka pyristelisi kuinka? 
- Niin kun nyt tämä koronanpaska, en paremmin sano, manaa Onni ja työntää tikkua nokkaansa niin että puistattaa. Vaan hitto kun ilahtuu: Ei enää ilmesty se toinen viiva siihen laitteeseen, niin kun sillä toiselle vielä vanhemmalla miehellä, hälläpä itellään Bidenillä.

Putinpuhdas poika on nyt tämä Onni E sen suhteen. Vaikka vielä varsin on yks kolotus jälellä jotta pääsis taas asettautumaan entiselle, tutun onnelliselle ololleen:

SÄHKÖSOPIMUS.

Melkein saa mies sähköiskun, kun lukee yhä uudelleen sähkösopimusta, johon on jukertanut nimensä, allekirjoittanut entisen 4 sentin (4,41) sopimuksen kolminkertaiseen 12 senttiin (11,79). Oikein vilulla puistelee.

Vaan eläpä virka: onhan vielä aurinkopaneelit sun lämpöpumput hommaamatta - niistä se vielä ilo irtoaa, eikä paratiisissa palele.
Ja puuta puuta! - Ei kun puuta pesään!
 
- Kyllä se siitä. Rohkaiskaamme Onnia elämässä eteenpäin: sähkövaloa näkyvissä tunnelin päässä.
Ja halpahan Onnin sopimus kaikenkaikkiaan on; vielä se ukko ilahtuu, kunhan joutaa selailemaan
tuoreimpia sähkönhintoja ja hintavertailuja, joissa hinta mennä huitelee jo tuplana OE:n sopimasta: kahtaneljää ja tälleen:

Halvin
Hyvä Diili 24kk

 • Sähkön myyntihinta / kWh
  22,95 snt
 • Kiinteä kuukausihinta
  3,90 €
 • Kallein
Fortum Takuu 24kk
 • Sähkön myyntihinta / kWh
  29,02 snt
 • Kiinteä kuukausihinta
  4,50 €

Kirjavinkeissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti