Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

torstai 10. lokakuuta 2019

Nobel-ovi avautuu

näillä hetkillä meidän Aleksis Kivi -päivänämme:

'Tukholman Pörssitalon juhlasalin päätyovet avataan vain kahdesti vuodessa: lokakuussa, kun Nobelin palkinnonsaaja julistetaan, ja joulukuussa, kun palkittu kirjailija saapuu pitämään juhlaluentoaan.'

Tunnin päästä koittaa se hetki! Katso!

Kaksinkappalein palkittuja. Viimevuotinen kirjallisuuden nobel jäi jakamatta akateemikoiden kähmintöjen, törttöilyiden monenlaisten vuoksi.

Nyt on koossa taas koko konklaavi de aderton täydennettynä muutamalla kirjallisuuden asiantuntijalla.

Tuon viiden minuutin julistuksen jälkeen on syytä paneutua tarkemmin Sanna Nyqvistin kirjaan Räjähdemiehen perintö - Vallasta, kirjallisuudesta ja Nobelin palkinnosta.


Vaikuttaapa mielenkiintoiselta, jopa mielenkiintoisemmalta kuin Kirjalliset väärennökset -teos, jonka hän kirjoitti Outi Ojan kanssa.
Ai että!

Jo pelkkä Alfredin suhtautuminen asioihin nostaa hymynhäivän huulille ja sarkastisen asenteen tälle tutkimusretkelle:
'kaiken maailman kraaneja ja kunniamerkkejä, kannetaanpa niitä rinnalla, mahan päällä tai selässä, kirjoitti AN ja toivoi säästyvänsä sellaisilta helyiltä ja pellinkappaleilta.'
 KIRJA-ARVOSTELUT
*** 
myös

6 kommenttia:

 1. Noooh, ootko lukenna kummankaan kirjoja? Minä en oo, ikinä kuullukkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ej

   vastasin vähän pitemmin, jotta enpä - mutta:
   http://hikkaj.blogspot.com/2019/10/pyoreat-rillit-ja-nobel-palkitut.html

   Poista
 2. Hei, kirjallisuuden päivän kunniaksi kiitos mahtavasta kirja-arviosta! Ammattilaisen sanat lämmittivät mieltäni todella paljon. Tässä touhussa epäilee itseään ihan jatkuvasti, joten tällaisilla arvioilla on täysin korvaamaton merkitys. Osuvasti ja hauskasti kirjoitettu arvio! Joten KIITOS!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KS

   ilohan oli lukijan puolella. :)

   ps
   kunhan laajentaa aiot genrekenttää: ota koko nimi käyttöön. Uskottavampi.

   Miekin oisin uskottavampi jos kunnon nimeä nimimerkin sijasta käyttäisin, mutta se tavallaan typistäisi oman mielikuvituksen kapasiteetin käyttöä.

   Poista
 3. Koko nimen käyttö on käynyt mielessä, jo senkin takia, että eri genren kirjat erottuisivat toisistaan. Mutta tuokin on totta, että nimimerkin takana on hitusen vapaampi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KS

   otat neuvosta vaarin - siinä se!
   Et Sinä mitään tekstiviestejä lehtiin lähettele.

   Nobel-uksetkin paremmin avautuvat. :)

   Poista