Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

maanantai 4. kesäkuuta 2018

Ihmisolento lihanpalana

Turha tässä on toissapäivän kaltaisia tositarinoita kertoa kun valmiita on tarjolla nokko. Ja minkälaisia! Tapahtumatkin aivan toista luokkaa kuin tykilläampumiset ja armeijasta karkaamissuunnitelmat.

En pitkiin aikoihin ole lukenut näin sisällökästä juttua kuin Saaliina Nuori Voiman uusimmasta, 2/2018, Syötävä?-numerosta.

Krokotiilin kitaan hampaiden puristuksiin joutunut australialainen ekofeministi Val Plumwood (1939-2008) kertoo tuskallisen kamppailun vedenalaispyörityksestä vetävästi, sujuvasti ja jännittävästi - henkeä haukkoen niin lukija kuin tekijäkin.
Moni tarina loppuisi siihen, ja tarinan lukija olisi kylläinen: tässäpä tämä, hieno kuvaus.

Mutta mitä tekee kirjoittaja? Ei kuin parantaa. Alkaa filosofoida, koska filosofi on sekä lisäksi luonnonsuojelija. On asian aika, johtopäätösten:
- "Olen ihminen - minulle ei voi käydä näin. Olen muutakin kuin ruokaa!" Se oli tyrmistyttävä arvonalennus, monimutkaisesta ihmisolennosta pelkäksi lihanpalaksi. - Olemme syötävää, mutta myös paljon muuta.
Suosittelen kernaasti kääntymään Plumwoodin jutun puoleen, koska itselläni ei ole lähimainkaan vastaavaa tarjottavana.
Krokotiilikin tämmöinen poikanen vain, aito kylläkin, kirjahyllyn koriste - pesoilla ostettu:KIRJA-ARVOSTELUT
*** 
myös

7 kommenttia:

 1. Miten ollakaan. Tänä aamuna tömisteli karhu mehässä vastaan, pysähtyi kolmen metrin päähän kun yskäisin.

  Lisää ensi syyskuussa Bittiparatiisissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EJ

   Liian vanhaa lihaa.

   Nyt ollaan karhunkohtaamisissa tasoissa, vissiin.
   Eikäkö kameraa lain?!

   Poista
 2. Hyvä Ohto M Mursun fanituskuoro

  Karhu se ymmärsi yskän !

  Yskä siis pidentää ikää ...

  Yskä paranee yskien. Mutta voi olla keuhkosyövän oire.

  Muistitkos E J yskiä karhusta pois päin, etteivät basillit sun muut pieneliöt sairastuttaisi viatonta luontokappaletta !

  Ja jos millo krokotiilin kitaan jouvutte, niin muistataakin aivastaa kainaloon, jottei aerosolina leviävä pisarapilvi turhan tautta krokotiilia saattaisi vaaralle alttiiksi !

  VastaaPoista
 3. Hikka+Populi,

  karhun kaa yhteiselo on itärajalla haastavaa. Oon taas lähössä neuvotteluihin. Aseina ovat basillien lisäksi yskänpastillit. Jospa tällä kertaa saisi kuvan, elämäni ensimmäisen, mutta toivottavasti ei viimeisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ej

   Voksi sir ussein varottaa siitä riippulentävästä Vennään muan johtavasta Karhusta, jolla on datsha vähän siellä sun täällä. Hälle oo kaikista nöyrin, eläkä kuvaa iliman lupaa.
   Onnee matkaan!

   Poista
 4. Näkemättä on kasvoista kasvoihin luonnossa krokotiili, karhu, susj ja muut raatelevat pedot.
  Vaan riuttahain olen nähnyt ollessani keskimääräisenä turistina tuolla kaakkois-aasiassa, vaan arka oli se ja silmäkulmassa vilauksen näin. Opas sitten sitovasti osoitti, että se oli riuttahai. Ei sentään se Peitsamon Karin Country-hai kuitenkaan.

  Viileät terveiset lounaasta sinne Ämeriäkkylään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äej

   Peitsamossa on vetäytyvää karismaa.

   Etnisiä haimiehiä, sanosinko, oot:
   Riuttahain oot nähny, Tiikerhain osaat soittaa.

   Koko Ämeriäkkylä tervehtii ja kumartaa lounasta ja oottaa sieltäpäin lämpöaaltopalveluja nostamaan sota-ajanpakkasmittarin reippaammin plussan puolelle. Nyt +1C, vissiin Hg-vajetta putkessa sillä.

   ps mahtaa ilmanala ja säätila Paavo Nurmi Gameseissa Tur'kuses illalla hytisyttää porukoita.

   Poista