Tietoja minusta

Oma valokuva
SARVin (Suomen arvostelijain liiton)jäsen, exänä: ope, lautamies + vähän sitä sun tätä ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HuK

perjantai 8. kesäkuuta 2018

Vähemmän viisasta

Jos toissailtana pyrki melko viisasta porukkaa koputtelematta työntymään manipulointikeikalle Tutun Miehen aivokoppaan eli hummeettiin [vrt. 'Hemman hummeetin ruvenneen sassaroimaan' /Päätalo], niin nyt öylisehtoolla [öllöläläinen sanonta]
ei moista pelkoa kun kanavapujottelu kesken kaiken keskeytyi yhen klanimunapään ohjelmaan Heikoin lenkki.

Eilen illalla siis ennen Oslon Bislettin Timanttiliigaa maksetulla kanavalla.

Heikointa lenkkiä saivat katsella rahattomatkin, maksamattomalta kanavalta joltain lähettivät.
Raha tosin siinäkin liikkui, jos joku älysi rääkäistä PANKKI! ennen vastausvuoroaan.

Ennen näkemätön oli ohjelma.
Koukuttihan se tietenkin. Hamaan tappiin asti istututti Tuttua Miestämme aparaatin äärellä: sai olla viisaampi kuin valkohampainen stailisti Teuvo Loman ja punatukkainen liehulettinen Tommi Läntinen. Siihen se koukutus perustui. Eikä tuottanut tuskaakaan tietää Teuvoa enemmän, Teuvon tietolaari oli näköjään kaavittu joskus tyhjäksi: Hammurabin lakikin kuului kuuluvan muodossa 'Ole hyvä!'. Ei nyhdetty hammasta hampaasta, vaikka Teuvolla noita olisi ollut mitä ottaa.

- Loman tarpeessa Loman! Kaikenlaisia tietäjiä! tuhahti TM ja otti katseensa käsittelyyn muut kilpailijat, joista muista ei tunnistanut yhden yhtä Läntistä lukuun ottamatta, vaikka kysymyksessä oli julkkisten Heikoin lenkki.

Olisi syytä katsoa telkusta muutakin kuin uutiset ja urheilut ja lehdistä lukea, ja kirjoista muutkin kuin kaunot!

Mitäpä katse käsitteli?
Vasemmalta oikealle jos käänteli, niin laitavasemmalla oli joku nainen, CC, putosi jo hyvissä ajoin. Ei harmainta aavistustakaan tästä julkkiksesta. Sitten Teuvo. Ja Teuvon vieressä Shirley, ei Temple vaan joku ihan tavallisen söpönnäköinen tyttö. Miss Suomi kuulemma. Kaukana tyylikkäästä Tanjasta. Alkuajan siinä oikealle edetessä seisoi joku porilainen aviopari, joka putosi heti kättelyssä. Heistä ei TM:n tietorekisterissä mitään havaintoa ennen tätä - eikä tämän jälkeen? Joku Aurora äärioikealla tiesi paljonkin, mutta: - Kottiin kottiin!

Ainoa tietäjä koko sakissa oli Klaus; oisko ollu Härö, arveli TM, Järvinen ei ainakaan. Muita Klasuja ei tiedä ei tunne. Klaus muisti senkin ekasuomalaisformulakuski Leo Kinnusen.
Apposen auki loksahti Läntisen suu kun kuului itäinen kaksintaistelukysymys: - Kuka suomalainen kävi Moskovassa rauhanneuvotteluissa 1550-luvulla?
Siihen loppui skaba. Klaus korjasi potin jonnekin hyväntekeväisyyteen.

Oli Oslon aika.
Mertarantaa ja Evilää vielä kaksi tuntia. Oslossa paistoi aurinko yhdeksältä, akkunan takana vihmosi vettä. Wahrholm jäi jälleen Samban jalkoihin, kuten Roomassa. Niin hyvä. Opiksi ja ojennukseksi nuorelle itseään täynnä olevalle lahjakkuudelle.

Rattoisa iltapuhe TM:n mielestä, vaikka vähemmän intelligenssinen olikin; ennen muuta helpotti katsomista kun mukaan ei ollut kelpuutettu yhtään suomalaisurheilijaa.

Tutun Miehen sormet syyhyävät jo viikonpäisestä MM-jaliksesta. Koko kuukausi!
A vot!


Joten
voivat vähentyä

KIRJA-ARVOSTELUT
*** 
myös

4 kommenttia:

 1. Arvoisa lenkkeilijä -hikkaj

  Heikointa lenkkiä veti ennen tätä nykyklania semmonen tytteli. Lienee formaatti nykyisinkin entisenlainen.
  Jos ei tiijjä, on heikko.

  Mutta tunnettuna välineurheilijana hikkaj voisi tehä oman sovellutuksen.
  Sukset vaan jalkaan, ja pellolle rinkiä kiertämään.
  Kun oikeen pahasti heikottaa, niin silloin on heikoin lenkki saavutettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   Mites se meni se hulluvitsi: se hiihtää jolla on terveet keuhkot! Muistanet sen sänkihiihtäjän huikkauksen aidan muka paremmalla puolella huutelevalle pilkkaajalleen.

   Poista
  2. Arvoisa keuhko-aivo-eheyttäjä hikkaj

   Eikös oo sen heikoimman lenkin ideana kuiteskin se, että mitä heikompi, sen parempi ?
   Voittaja on se, joka oitis lähtölaukaukseen kaatuu ?

   Siinä ei tervekeuhkoset pärjää ensinkään !

   Poista
  3. Voksi, sir

   jeesustelisko vähän: heikot teillä ovat aina keskuudessanne...

   Poista