Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

torstai 17. tammikuuta 2013

Anna Karenina kulisseissa

Elokuvat eivät alaani ole, näytelmät sitä enemmän.

Entä nyt kun teatteriesitys on elokuvaksi tehty, kuten
 
 ?
 
Siinäpä sitä nikottelemista.
 
Hyvä se oli.
Kyllä sen herpaantumatta katsoi, sen reilun kaksituntisen uppoutui hienoilla toppastuoleilla hienoon rakkaustarinaan hienossa monen näyttämön elokuvateatteri-Tapiossa.
 
Voi tosin olla: se joka ei Tolstoin kirjaa lukenut ole eikä aikaisempia filmejä katsonut, saattaa olla muutamaa vastausta vailla. Luulenpa että joku aivan ulalla on esityksen jälkeen.
 
Elokuva näet näytellään näyttämöllä, ulkokohtauksia ei juuri ole; junakin suurimman osan ajasta on valkoiseksi pakkaskuorrutettu leikkijuna!
 
Anna Karenina o-on mukiinmenevä Anna Karenina, samoin Vronski on Vronski. Vanhemmiten ajateltuna vähän höpäkköjä: - Onko rakkaus todella noin valtava voima? kysyttää ja vakaa vastaus tulee heti perään: - Kyllä se on.
Sille voimalle ei ole vastaanpotkiutumista. Libido vie.
 
Parhaiten osastaan selvisi Anna Kareninan (Keira Knightley)  aviomies Aleksei Aleksandrovitš, Jude Law. Vaikka ammattilaisen mielestä hän oli kaikkein huonoin: 

"Vain Annan aviomiehen roolia vakavasti mutta vaisusti vetävä Jude Law tuntuu välillä olevan kuin aivan toisessa elokuvassa." Pertti Avola HS 10.1.2013  
 
Makuasioissa ja mutunäkemyksissä olemme kaikki ammattilaisia, oman itsemme asiantuntijoita! 
Amen.

Anna Karenina

Anna Karenina (2012)
Lajityyppi: Draama
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: Joe Wright
Ensi-ilta: 11.1.2013
Kesto: 2h 10 min
Ikäraja: 12
 
 
  

 
 ke  -14  12/357 km/€ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti