Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Suksien voiteleminen on helppoa

Talven tavoitteesta, tuhannesta hiihtokilometristä, kolme ensimmäistä satasta nyt hyvissä ajoin täynnä ja eletään vasta tammikuun alkupuolta! Monesti tässä vaiheessa lumitilanteen, ei kehtaamistilanteen, takia koossa on tuskin sataa kilometriä.

Eli matkakassa karttunut euro/kilsakisailussa mukavasti: pian on Islannin-matkarahat koossa: enää 700 ihanaa kevättä kohti yhä loistavampaa luistavampaa kilsaa lykittävänä!

Jos joku ei hiihdä sen takia ettei osaa voidella niin se on huono syy. Suksien voiteleminen on helppo juttu, jos ei kuuntele asiantuntijoita.
Kas tässä yksinkertainen neuvo: PURKKI on PITOvoidetta. Muuta ei tarvita.

Töpötellään ORANSSINväristä = porkkanaa voidetta monojen alueelle suksen pohjaan!

Ei muuta. Voitelu vie aikaa vain parikymmentä sekuntia.

Lähdetään hiihtämään.
Niin minä sen teen enkä kuuntele hiihtoniiloja; kai tässä jonkinlainen asiantuntija olen itsekin koska tonnin talvessa pyrin hiihtelemään.

On minulla kalliit itsevoitelevatkin ja hyvät nekin ovat.
Mutta kirpputorilta kolmella eurolla ostetut karhut ajavat asiansa yhtä hyvin.

ti  -9  13/300 km/€

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti