Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

maanantai 10. kesäkuuta 2024

Vastuutonta meininkiä

Ei pitäs, mutta minkäs mahat!
Nimittäin: asettaa EM-kisat EU-vaalien edelle.


Niin vaan teki ikiystävämme Onni Eläkeläinen. Ei edes vilkaissut EU-vaalien tulospalvelua, vaan tuijotti silmät hellinä, kuten on tuijotellut jo perjantaista lähtien aamusta iltaan, kisoja, joissa suomalaiset itkevät ja italialaiset voittavat. Iloiten toki viidensistä ja kuudensista sijoista, joihin jotkut onnekkaimmat urheat urheilijamme ulettuvat, kuten Ella, Ilona ja Aku
Etunimillä Onni noita onnistujia kutsuu, niin läheisiksi tulevat suoritus suorituksella. Epäonnistujat saavat Onnilta joskus hyväksynnän, joskus pirullisen kuittauksen tyyliin 'eipäs Tervokaan nyt kikata'.

Toivoopa OE välillä olevansa haastattelupisteen Arffmanin Laura, niin saisi kutsua kuuluvasti aina uuden haastattelu-uhrin ilmestyessä paikalle, niin kuin kunnanlääkärit aikoinaan: 
- Ja seurrraava potilas.

Julmaa touhua tuo huippu-urheilu! 
Miten se katsojankin muuttaa noin aggressiivisen epäsympaattiseksi? Onnihan on viimeisen päälle lempeä köllykkä kaiken kaikkiaan.

No jospa tämä maanantainen päivä palauttaisi Onnimme ruotuun, siksi aitanpolulla astelevaksi isännäksi, optimismi-Onniksi - öken! 
Sitä toivokaamme.
Ainakin aineksia näyttäisi piisaavan kun kisaohjelmaan paneutuu: On Wilman seivästä, Siljan moukaria ja Topin esteitä myöhäisillassa.

Niin, noista EU-vaaleista: kävi se Onni äänestämässä viime tipassa ennen kuin Ellan hypyt alkoivat. Ja sen verran vilkaisi uutisia jotta Li oli valttia ja persuilla meni päin Just Sitä - nimeään.
Kirjavinkeissä
Tänään
Ossi Kemppinen ja Arto Rinne:
Työtä ja unelmia - Heinrich Vogelerin Neuvosto-Karjalan kuvia 1930-luvulta
(Tekijät kertovat kirjasta: Pornaisten kirjasto)

7 kommenttia:

  1. Arvoisa hikkaj !

    Onkos se Li semmonen, joka samalla kertaa on sekä laudatuuri että impropaatturi ?

    Lieneekö ominut nimensä litiumilta, tältä sähköautojen välttämättömyysalkuaineelta, josta maailmalla on pulaa niin, että maailman sähköautoistuminen vie yli kakssataa vuotta, jonsei ihmeitä tapahdu.
    Mutku Li panee töpinäksi, niin meneekin vain sata vuotta ?

    Mysteerisnainenhan on tämä Li ... keräsi ääniä viisinkertaisesti sen, mitä ministeriseuraajansa opetusalalla, tämä Pohjanmaan tytär Anna-Maja !
    Löi äänisaaliin suuruuvvessa jopa Paavo Väyrysen ...

    No Paavopa aikoinaan sanoi hätäpäissään, jottei hän EU:ta vastusta, vaan vastustaa vain Suomen liittymistä EU:hun. Ja ite meni sinne töihin.

    Alkaneepa piankin karttakeppi paukkua Rysselissä kun yhteensä 300 000 äänen opetusministerit panevat Eurooppaa järjestykseen ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voksi, sir

      no, nyt niistä päästiin - EM-YU-Rooma-kisoista. Pronssia tuli että napsahti! Joutaapi taas istahtamaan potulle pohdiskelemaan joutavia.

      Vaikkapa EU-äänestyksen ja ruottinkielen/Ämeriäkkylän kautta.
      Ol Helanderhan (27 v) on ruotsinkielinen, kuten Li Anderssonkin (37 v).
      Molemmat menestyjät näyttävät kelpaavan täkäläisille. Sen sijaan ei ruotsinkielinen RKP, jota ei jostain kumman syystä kukaan täällä näytä äänestäneen, ei edes Rysseliin läpilivahtanut Anna-Maja 'Till' Henriksson (60 v) saanut äänenääntä täältä.
      Miksiköhän?

      Kahtelepa tuosta tarkat henk-koht. äänimäärät tältä itäiseltä kolkalta:
      https://www.mtvuutiset.fi/vaalitulokset/europarlamenttivaalit2024#!/vaalipiiri/savo-karjalan%20vaalipiiri/206/r%C3%A4%C3%A4kkyl%C3%A4/196

      Vaan, kuten aanailet, eiköhän kaks opetusministeriä yhen EU:n ja sen seihtemätsadat parlamentikot pistä ruotuun ja opeta suomenruotalaisille tavoille.

      Poista
    2. Tunnen Lin isän, mies ei ole vanhentunut yhtään 30 vuodessa, vaikka tytärkin on täysi SENSUROITU.

      Vaan noita tiedustelu-upseereja arvostan.

      https://piksu.net/euroopan-tukiunioni/#comment-16829

      T. JV

      Poista
    3. jvon

      tuo tuli yllärinä tuo jotta venäjää hän lukenut - ja kolme vuotta!

      No, ei siinä mitään:
      - Sivistyskieli se on, niinhän totesi Ikikin aikoinaan kun pidätettiin ja syytettiin 'ryssimisestä', vaikka tämä vain Turjanlinnaansa suojellakseen oli sen suojeluspyynönsä lappuunsa kiemuroinut.

      Poista
  2. Minä tuota en seurannu kumpaakaan, en urheiluja enkä vaalivalvojaisia, sanaseni kävin sanomassa kopissa toki.
    Meillä on siitä ihana komento tässä maassa, että saapi äänestää. Ja valitakin, tosin Tätser- ja Reikanvainaitten oppi on edelleen vallitseva, mutta vappaaehtosesti siihenkin on suostuttu.
    Voalit olj rehelliset eekä vilippiä tapahtunna.
    Eihän siinä mittään, jos on oekeestolaenen tae vasemmistolainen. Mutta jos on tyhmä, niin siinä jo vähän….

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. äej

      salaset vaalit on jännä juttu, voip käydä näinkin, kuten nyt kävi:

      Pikkunen tyttö tulee ukin kanssa äänestyspaikalle.
      Ukki sai lapun ja livahti sermin taakse, jalat vain näkyivät.
      Tyttökös riemastui:
      - Ai myö ollaan piilosilla! Mie etin.

      Poista