Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

lauantai 13. maaliskuuta 2021

Vankiviikko

 sen kuin jatkuu taas yhdellä kokemusasiantuntijalla


Törrö & Kangasluoma - Docendo 2021

Pohjois-Karjalan poikia. 205 cm. 180 kg. 41 v. 
11 vuotta vankilassa. 3-kertainen Suomen vahvin mies. Härkä. El Toro.
On ollut myös tämän näköinen rääpäle:


Matka Suomen vahvimmaksi mieheksi kulkenut tätä rataa: rikkinäinen väkivaltainen koti - lastenkoti - koulukoti - vankilakierre.
Eipä siinä paljon odotettavissa ADHD-tyypillä.

Viimeinen linnareissu Pyhäselän vankilassa kypsytti:
"Vitutus ja häpeä vuorottelivat. Ajattelin, että tässäkö tämä elämä nyt oli. En ollut saanut aikaiseksi yhtään mitään muuta kuin pahaa oloa itselleni ja ympäristölleni."
Kaiken kaman ja kamaluuden, tappelujen ja puukotuksen jälkeen päihdekuntoutus-HELPIN kautta löytyi pelastava tie: ei se yleisin uskoontulo, vaan urheilu. 
Raittiutta ja elämänhallinnan opettelua kestänyt jo kuutisen vuotta.

Nyt maailma on hallussa ja kierrettävissä. Kisattavissa. Pidämme peukkuja. Kannustamme. 

Helpin omistajan ja henkilöitymän Make Tiitisen takapihalla kunniapaikalla on syntymäpäivälahja: roskalaatikko, jossa Make on aiemmin puliukkona asunut.
 
Varuillaan pitää aina olla. 

pst 
tarinassa toistuu se sama ihmetyksen aihe: miten yleistä on päihdyttävien aineiden käyttö vankiloissa! Niistä kertoi Raninen ja nyt Törrö jopa hupaillen: oli päihteissä poispäihteistä-oppitunnilla. 

Joten ei ihme jos vähän hymyillen näiden kokemusasiantuntijoiden jälkeen suhtaudun Suomalainen vanki -tietokirjaan, jossa toistakymmentä tohtoria yrittää ottaa selvää vankilaoloista ja näistä linnakundeista. Tohtoreillahan oli tällainen henkilökohtainen lähtökohta aiheeseen:

"Heistä useimmat eivät olleet ennen hanketta avanneet vankilan porttia, puhumattakaan että olisivat aktiivisesti tutustuneet vankeinhoidon palveluketjuihin, systemaattisesti osallistuneet vankilan arkeen tai vapaamuotoisesti keskustelleet vankien kanssa sosiaalisissa tilanteissa."

No, kai objektiivisuus ainakin on taattu.

10+10 km661 km/€ 104 h
Kirjavinkeissä 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti