Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

perjantai 13. syyskuuta 2019

Onnelan ohi

Eino Leino ei mittää, Uuno Kailas ei mittää, Einari Vuorela ei mitt...

Ohitamme Onnelan. Tai pihassa poikkeamme Rantatieltä, jotta saamme tämänkin nähtävyyden kerättyä päivän saaliiseen. Sokeain ystävät ry:n ylläpitämään Majataloon, jossa mm. nuo ei-mittää-miehet aikanaan majailivat; Eino Leino asusteli siellä jopa niin kauan, että talosta löytyisi hänelle pyhitetty huone.
Jätämme toiseen kertaan.
Päivästä iso pala mennyt, eikä peninkulmasta kilsoja alla kuin reilu neljännes.
Ei tämä mikään yhdenillan kevytkenkäjuttu ole: kulkea ja nähdä tämä kaikki - osa nuoren suomalaisen ohuen sivistyksen pohjaa ja perustaa.

- Mitäs lähdit! Olisit suunnitellut paremmin, majoittunut Onnelaan tämän kaiken kumman keskelle, kulkenut vaikka hop on hop off -bussilla Tuusulanjärveä ympäri.
Niinpä.
No, nyt mennään tällä ja tullaan sitten toisten ajan kanssa.

Niin päätettiin ja poljettiin kaasua ja kurvattiin puolessa matkaa Halosenniemeen Halos-Pekkaa tervehtimään.
Parkkipaikalla tuntui nuori mies olevan vähemmän kiinnostunut koko hommasta kolmen naisen - mummon, äidin ja tyttöystävän/siskon - retuuttaessa t-paitateiniä porttia kohti:
"Mikä vtun Halosenniemi ja Halo...", kantautui porttia kohti loittoneva koilotus.
Meillä ihan toinen tätsi ja kutina - mutta tuo kellonpahus:
- Pakko tämäkin jättää toiseen kertaan mieli Ainolaan astua.


Kurkistus vielä korkealle kalliolle metsän taa, siellä jossain ylempänä se olisi ollut jos olisi aikaa ollut. Ja lippuluukulle vastaanottoon:


Säästyivätpä sisäänpääsyeurot: 3 X 6 €. Halpaa lystiä kaiken kaikkiaan näiden kuolleiden kuuluisten miesten kädenjälkien katselu, kun miettii eläviin livetaiteilijoihin: Mattiin & Teppoon ynnä muihin Hectoreihin.

Ja taas nousu hyrysysyyn ja menoksi. Porhallettiin ohi Suvirannan missä Järnefeltin Eero oli elellyt ennen, vaan sinnepä ei muutenkaan olisi ollut asiaa: vielä.
Siis toisen kerran sitten.

Mutta mitä tässä joutavia rupajamaan, niin pääsemme poistumaan rannimmaiselta tieltä Navettaputiikin kautta isommalle tielle kohti  -  Isoa Staraa!
Tuusulan Rantatie  I - II - III - IV - V - VI
KIRJA-ARVOSTELUT
*** 
myös

2 kommenttia:

  1. Teinillä on ollut asennetta, heh. Varmaan noin oisin itekin sanonut teininä, jos väkisin taidetta kahtomaan ois viety. Vaan ei ollut vaaraa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ej

      siihen teiniin törmäsimme myös Ainolan portilla, nyt oli jo ottavampi. :)

      Poista