Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

torstai 15. helmikuuta 2018

Voi harmi!

klo 4.45
Suomi - Saksa. Yöpeitto kainaloon, pehmyt tyyny, ja huoneen vaihto. Avaan telkun. Vitoskanava.  Lunssassa väsyttää kahta kauheammin. Nelisen minuuttia kestää niiden mainos-/ohjelmienesittelysessionsa. Ennätän keittää mehut. Kääriydyn sohvalle muodottomaan linkkuun.
Ei noista ole, sakuista. Toista se oli ennen kun oli se makasiinirotta Kühnhackel. Vieläköhän Eric elää?
Välillä voi ottaa tirsat, sitten taas messiin. 4 - 1. Eeli onnistuu. Kapteeni Kukkonen on kuin maansa myynyt, vaikka voitto tuli. Minkähän näköinen on naama kunhan häviävät? No Vitosen Henrikssonin naama on liioitellussa hymyssä koko ajan. Siksikö kun on saanut itsensä Temen studioon? Ei sekään hyvä näin heti aamusta. Puuro ja kahvit.

klo 8.30
Naisten kymppi. Krista tulee kuin tuulispää, räkä roikkuu polvissa asti. Kurottaa. Tasan sama aika kuin Björgenillä, Miedon sadasosia ei enää lasketa. Molemmille pronssi, Kalla hopeaa ja miten Haga voi voittaa? Ja vielä noin ylivoimaisesti puskista! Ai niin niillä oli rekassa kymmenkertainen annos astmalääkkeitä kaikille. Parit appelsiinit.

klo 10.15
Kaisan vuoro. Vuorokaudella siirretty, sen siperialaisen tuulen takia; niinhän Heikkinen kuvaili olosuhteista skiathlonin aikana: - Tuuli kuin venäläisissä elokuvissa.
Huteja sinne toisia tänne. Samoin Marilla. Öberg vie potin, kakskakkonen ruotsalainen, jolla ei yhtään pallipaikkaa talven cupeissa; on sentään toissavuoden nuorten maailmamestari. Ovat satsanneet: Ruotsissa MM-kisat ensi vuonna. Banaani ja mehu. Suklaapalanen.

klo 12.30
Painaa silmiä, armottomasti. Ei auta. Pärmäkoski saa palkintonsa: pronssitangossa Suomen lippu on ylempänä kuin Norjan. Ja Krista saa ensin mitalin: niin olivat määränneet. Siis ne sadasosat Kristan puolella? Mitalikahvit ja mustikkapiirakkalakkara.

klo 13.00
On kai ne vedettävä vielä nämä ammunnat, vaikka kukapa Bön tai Forcaden vosi päihittää. Ruotsalaiset ovat pirteitä keltaisissaan, La-Laat. Mistähän niillä tuulee. No parempi ruotsalaisen voitto kuin ainainen norjalainen menestys. Johannes lopulta, sittenkin, vie potin. No, oiva rento norske.
Hernerokkaa, ei pannareita.

klo 15.15
Uupuneena kerään peiton ja tyynyn kainaloon ja palaan kymmentuntisen rupeamana jälkeen linkusta suoristumaan oikeaan sänkyyn. Nukkumaan.

Enää kymmenen kisapäivää ja yötä jäljellä. Voi harmi!

Tulokset

KIRJA-ARVOSTELUT
*** myös

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. EJ

   kyllä se tästä: tänään on välipäivä. Miesten hiihto jo ohi ja enää kahelta Suomi-Norja.
   Tiijjä vaikka ehtis kiännellä kirjan sivuja vähitellen, kylykesä ohella.

   Poista
 2. Hyvä olumppiaväki

  Se, että Kristalle jaettiin ronssi ennen astma-Björgeniä, viittaa kyllä enämpi siihen, että Krista oli se hittaampi.
  Mitalithan jaettiin takaperoisessa järjestyksessä.
  Astma-Hagalle viimmeseksi.

  Se hyöty tuosta kisasta oli, jotta nyt meikäläinen erottaa toisistaan astma- Hagan ja sen svedu-Haagin.
  Ne on kaks eri ihmistä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   vakuuttava perustelu, johon on syytä uskoa ennen kuin kovat vaktat lyyvvään pöytään.
   (kovat faktat = semmonen veikkohuovismainen ilmaus, jota jotkut kovat lehtimiehet käyttävät)

   Poista
 3. Arvoisa kova-kovaa-vastaan -hikkaj

  Kovat faktat saattavat viivästyä hiukkasen.
  Siis jahka pissa- ja veripullot otetaan viimmeselle tuomiolle 10 tai 20 vuuen päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   asiasta toisiin koviin faktoihin eli isännöintiin.
   Lienet lukenut viime pyhänseudun Hesarista reportaasin, jossa otettiin huomioon asianomaisten mielipiteitä isännöitsijöistä.
   Lienet osallistunut kyselyynkin?
   https://www.hs.fi/koti/art-2000005559593.html
   Paperissa enemmän.

   Poista
 4. Arvoisa isännän kädestä -hikkaj

  Luin tuon jutun netistä. Hesarin tilaamisen lopetin silloin, kun lehti meni Vaasassa Postin kannettavaksi = tuli milloin sattui tai ei tullut.

  Asiaahan siinä oli isännöintijutussa, ja totuuden sanoja.

  Kun vähintäänkin kohtalaisesti olet saanut empiirisiä tietoja tästä meidän isännöitsijästä, niin et varmaan hämmästy, että entinen meno sen kun jatkuu.

  Muutimme tähän nykyiseen kerrostaloasuntoon 2009. Neljä vuotta aikaisemmin oli tähän asuntoon tehty keittiöremontti, laitettu huoneistosauna ja aikaisempaa isompi kylppäri sun muuta. Uudet vesiputket ja viemärit asunnon osalta. Ja sekä myyjä että välittäjä vakuuttivat, että kaikki protokollat ja proopuskat on viimeisen päälle hoidettu isännöitsijän kanssa kuntoon, kun tästä erikseen kirjallisen vakuutuksen vaadin.
  Olihan se uskottava, koska myyjä oli taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja. Ja isännöisijä oli jo ainakin pari vuotta ollut tämä nykyinen täti-ihminen.

  Kun viime syksynä tehtiin taloomme taas jumalattoman iso remontti, jossa uusittiin talon vesiputket ja vedettiin uudet sähköjohdot, ATK-valokaapelit ja vielä näköradiokaapelit, niis urakan valvoja totesi, ettei niitä asuntoomme vuonna 2005 tehtyjä remontteja ollutkaan dokumentoitu, eikä proopuskoita löytynyt kaupungin rakennustarkastusarkistoista.

  Mittauksia ja piirustuksia käytiin sitten tekemässä lattiat kuralla.
  Ja nyt vaatii isännöitsijä, että meikäläisen ynnä vaimon pitäisi nämä kaikki vuonna 2005 tekemättä jätetyt dokumentoinnit ja lupabyrokratiat maksaa !

  No laiton selkokielistä postia sekä myyjälle että isännöitsijälle, valvojalle ja rkennustarkastusvirastoon, jossa totesin, että laiminlyönti ei ole meikäläisen tekemä, vaan on taloyhtiö ynnä isännöitsijä neljä vuotta ennen muuttoamme jättäneet asian hunnigolle. Maksaja löytyy helposti, koska on kirjallisesti vakuuttanut asiat jo hoitaneensa.
  Myyjä tietysti kielsi vastuunsa; ei muka ole mitään tilannut eikä mitään maksa !
  Ukaasina on nyt, että 23.2.2018 mennessä pitää toimittaa yhtä jos toistakin dokumenttia rakennustarkastukseen jollakin ihmeen verottajan lomakkeella, kunhan palkkaamme vielä sähköfirman tekemään jotkut dokumentit ! Muuten ei kuulemma koko kerrostalon putki-, sähkö- tietokaapeli- ja TV-kaapeliremonttia tulla virastossa hyväksymään.

  No meikä ilmoitti em. tahoille, ettei tipu senttiäkään !
  Älkääkä enää edes ottako meikäläiseen tässä itse aiheuttamassanne asiassa yhteyttä !
  Se maksaa viulut, joka työt aikoinaan teetti.
  Mehän jo maksoimme urakan omalta osaltamme myyjälle asunnon kauppahinnassa.

  Saapa nähdä mitä tapahtuu 23.2.2018 !

  Koko jupakka muistuttaa vanjojen dopinghuijausta. Jälkeenpäin kun paljastuu millaiset jauhot on pussissa ollut !

  Että tämmöisiä isännöintikuulumisia !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   varsinainen jauhojärvi teillä.
   Tuntuu paljon pahemmalta kuin tämä jumiutunu lunssa, tässä sentään selvinnee muutamassa viikossa.
   Teillä vuosikausien piina.

   Satuinpas sohaisemaan.

   Toivotaan parasta teille ja noille aiheuttajille pahinta.

   Poista