Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Muuan mykologi Mbdrinov

tietokirjailijan harhautusyritys - väärä lääke takertui kurkkuun

Hah, meinasi saada vetäistyä nenusta tuo Markus Hotakainen teoksellaan Neroja vai mielipuolia, vaan eipäs. Sen verran vielä tallella vanhan kansan parempi metri väärään kuin vaaksa vaaraan -tajua päässä jäljellä.

Koska eihän kukaan sienitieteilijä voi olla pitämättä sieniruuista jo lapsena. Eikä kukaan sienitieteilijä voi kirjoittaa keittokirjaa Stroganoff, jossa antaa Kärpässientä ja seitikkiä -reseptin ennakkovaroituksin: tätä ruokaa voi nauttia vain kerran elämässä. Tai että yhdestä sienilajista tehtäisiin maailmassa vain yksi havainto, kuten punakaulussienestä Guromotria mbdrinova.

Tämä mykologi Anatolij D. Mbdrinov (1903 Gorsk - ?) kulki muuten aina uppoutuneena omiin ajatuksiinsa, etteipä huomannut tervehtiä ketään koskaan ja sai siksi ynseän ja epäkohteliaan leiman otsaansa. Mutta opiskelu sujui ja väikkäri oli tehty 23-vuotiaana.

Alkoi kirjallinen tuotanto. Iloiset sieniveljekset herätti kummastusta fiktion ja faktan limittyessä toisiinsa veljesten tavoitellessa "ihanaa sienityttö Efriedeä". Myöskään Opettavaisia runoja lapsille -kokoelma, 1936, ontuvine riimityksineen ei vakuuttanut.

Tässä vaiheessa olin varma että nyt joko tietokirjailija Markus Hotakainen on maistellut MBdjne:n seitikkisoppaa ja mennyt sekaisin tai sitten yrittää jujuttaa lukijaa yhdenäkin yllättäen kerrottuaan sitä ennen ja sen jälkeen ihan ok!-juttuja Newtonista sun muista GalileoGalileilaleista.

Vielä sienitutkijan pitkänimisen kirjannimen olin niellyt ja ajatellut, että vau! onpa magee juhanipeltosmainen nimi: Aikuistuvien sienten kehitys pienestä somasta pallosta kammottavaksi repaleiseksi olioksi, jota saattaa pelästyä mikäli kohtaa sen metsässä tai mikä pahinta - astuu sen päälle.

Kunnes tyssäsi noihin saturunoelmiin - ja oli aloitettava oma googletutkijan t.p. ura.
Lopulta Luutiin kautta pääsin Leena Lehtolaiseen ja Lehtolaisen kynkässä Sysmän taidenäyttelyyn ja votvot: - Valetta koko mykologi Mbdrinov!
KIRJA-ARVOSTELUT
*** myös

2 kommenttia:

 1. Arvoosa myko- ja mytologiankokemusasiantuntija hikkaj

  On sitä sienistä hyötyäkin.
  Sisäilmaongelmien korjausvelka on kuulemma 50 000 000 000 euroa.
  Siis sama kuin on Orpo-pojan valssi.
  Suuri osa, joskaan ei toki hela hoito, sisäilmaongelmista kiertyy homesienen ympärille.

  Siinäpä olisi työllisyysastetta nostattava sieni, melkeen kuin hiivasieni taikinassa !

  Jos vaan löytyisi maksumies !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   oispa mykologimme Anatolj Mbdrinov oikeesti olemassa, niin ois hällä mitä tutkia ja mistä keittoja kehitellä!

   Poista