Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

lauantai 12. elokuuta 2017

Yönkirurgi

painajainen

Unien jatustelu ei kaikkia miellytä.
Ei ainakaan Päätalon Kallen isä-Herkkoa, jolla oli kiukussa pitämistä kun tuli puheeksi veli-Kallen, sen Patruunan unienselvitys; Patruuna se näet jaksoi veivata ja selvitellä uniaan, jaaritella, jutustella ja kämmeniinsä tuijotella.

Tuo vain varoitukseksi, sillä pian työntyy esille viimeöinen uni, josta ei väkivaltaa pidä puuttuman.

Viime aikoina on tullut kahmalokaupalla luettua natsi-Saksasta, esim., ja  vallankumouksista Pietarissa, mistä 'makupala' tästä. Noista aineistako unessa esille puhjennut väkivalta?
Unen urheilullinen sytyke lienee meneillään oleva yu-MM-mittelö Lontoossa, taikka jos sittenkin enemmän väkivaltaiset vastikään Hollannissa päättyneet naisten jalkapallon EM-kisat.
Kylmänviileästi tartun kentälle vaipuneen palloilijan käteen, joka tuntuu olevan ranteesta kokonaan poikki, sormet ja kämmen roikkuvat lerpallaan nahkojen varassa. Joku tuo rautasahan ja joku pudottaa maahan kännykän, josta kuuluu lääkärin ohjeet: - Tartu vasemmalla kädellä tiukasti pelaajan käsivarteen ja ala sahata ranteesta. - Ei helvetissä! vastustelen. - Muu ei nyt auta, poikki vaan, muuten tulee kuolio ja vie koko käden. Maassa makaava kalmankalpea pelaaja nyökkää tuskissaan ja ojentaa käsivartensa.
Puistattaa, mutta ei kun toimeen! Puolensataa vetoa ja roikkuva osa mätkähtää ruohikkoon. Valmis, käsivarsi on ranteesta poikki. Ei verenpisaraakaan missään. Pelaaja nostetaan ambulanssiin.
Eikä tuossa vielä kaikki.
Peli ei etene kun muutaman minuutin - niin taas! Sama homma edessä, kentällä kieriskelevä peluri vain toinen. Toimeen, nyt riittää parikymmentä railakkaa vetoa ja irto...

"Huommenta! Aamukahville", kajahtaa juuri kun toisenkin pelaajan sormet tipahtavat rannetta myöten kenttään.

Helpotuksesta huokaisten asettuu yönkirurgi tuskanhikeä pyyhkien aamiaispöytään todeten sen kummemmin pöytäkumppaniaan pelottelematta: - Kaikkea ne näyttävät.

Olisiko aika kaivella kirjahyllystä ja kerrata ukko-Freudin Unien tulkinta? Vai humpuukiako sekin, niin kuin tuo unentodellisuus?KIRJA-ARVOSTELUT
*** myös

4 kommenttia:

 1. Arvoisa leikkausleikkauksia kavahtava hikkaj

  Eiköhän tuo uni oo niitä sote-unia ??

  Valtiovaltamme parhaimmat pojat ja toiseks parhaat tytöt on asiantuntijoina suunnitellu, jotta poistetaan ensin nukutuslääkärit pienemmistä sairaaloista.
  Ja sitten kun operointi siirtyy tuohon hikkajiin kuvaamaan käytäntöön, lopetellaan myös kaikenlainen muukin päivystyshomma.
  Paikat yöksi kiinni.
  Ja lopuksi kokonaan ihan tykkänään.

  Turhiksi jääneet instrumentit sun muut isommat värkit myyvvään täysilmaseksi terveysbisnesoligarkeille, jotka sitte avaavat uuvvet pisneshoitolansa niihin yhteiskunnan sulkemiin ilmasiin tiloihin.

  Kultaharkkoja varten rakennetaan toki sopivat lisätilat Caymanille !

  Se potkupalloteema on unessa mukana vaan sen tautta, kun suomipojat ja-tytöt on siinä lajissa maailman parhaita :-)
  Tai ainaskin yhtä hyviä kuin sote-poliitikot maailmanparannustaidossaan !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   tulevan bisneskierron ennusteesi ei voi kovin pieleen mennä - ja at sun muut tendot kiittävät.

   Ja ammattitaidonhan voi hankkia vaikka näin unissaan. :)
   nimim. 'Ei kun päätä pölkylle - ja leikkaamaan'

   Mitä tuohon suo(mi)potkupalloiluun tulee niin eikös tämä rankingsijoitus jo osoita todeksi sen aina käytetyn taktiikan: pelaajat potkivat kaikkea mikä kentällä liikkuu.
   FIFA-ranking 110 (6. heinäkuuta 2017)

   Poista
 2. Arvoisa unissaoppija hikkaj

  Turhaan sitä ammattitaitoa on unissaan tarpeen hankkia !!
  Rehulat sun muut Risukot tietää asia ilmankin, eikä niitten tartte toisia kuunnella !
  Eikä niitten oo tarvinnut ees unessa olla, kun hoitamissanelupäätöksiään ovat tehneet.
  Pelkka alentunut tajunnan tila on ollut riittävästi produktiivinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   Saas nähä miten Saarikko selviää ansoista ja risukoista.

   Poista