Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

torstai 1. joulukuuta 2016

Probleemin lopullinen ratkaisu

Eilinen mies ratkaisi ikiaikaisen pohdintani todistein.
Tämänpä ärsyttävän entiija-peluuni: kuvako vai sanako?

"Kun ääniradio vielä perustuu puhuttuun sanaan, kuulijan on pakko hahmottaa kuultu asia käsitteellisesti. Televisio perustuu sähköiseen kuvaan ja katsoja hahmottaa sanoman kuvallisesti. Ero on sama kuin käsitteellisen ja kuvallisen ajattelun välillä: kuvallinen ajattelu on alkukantaisin hahmottamistapa, kivikaudelta kotoisin. Puhe ja kirjoitettu teksti eliminoituu televisiossa, ei ajatella esimerkiksi sodan käsitettä vaan räjäytyksiä ja kypäräpäisiä sotilaita, jotka ovat yleisiä ja anonyymejä."  - Siperialainen estetiikka, Otava 1978.

Piste.
Sanoisi Juhani Tamminen.

Mutta entä se musa?
Erno Paasilinna
Kuva: Otava/ Irmeli Jung


2 kommenttia:

 1. Ilo huomata, että kerrankin oli voittajien joukossa. Vai oliko se peruskoulun laskuopin mukaan unioni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EJ

   se on nykysin vähän silleen opetussuunnitelmienkin mukaan, jotta yrittäneen mieltä ei saa pahottaa ja pittää vaan hyssytellä ja taputella ja kannustaa: - Kyllä se siitä.
   Erno ei taitas hyväksyä moista menettelyä, saattas kommentaa karsseriin tai ainakin nurkkaan.

   Poista