Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

torstai 15. joulukuuta 2016

Ei tuu helevettijjää!

Huom! Lue selkosuomennos potun pohjalta

Pakko laskee taas omaihtesä vapaaksi ja lopettaa noihen viisaihen kanssa ryöjäminen ja telemiminen. esim. ja esim. Kukaan jaksa koossa ajatuksiaan pitää ja pyörittää niitä päivätolokulla noissa kammottavissa KL-Auschwitzilöissä.
Varmaan Aleppo alakaa kummitella pienen itäsuomalaisen kyläeläjän pienessä piänupissa seuraavaksi jos. Tai vähintään vitsit  on vähissä. Ja elo luiskahtaa ankeenpuoleiseksi syyttä suotta ja ennen ja iliman aikojaan.
STOP! STOP!
Ja pois se meistä.

Kun tuota kirjavuortakin tuossa laattialla katselee niin ei sieltä helepotusta ole näköpiirissä: Hannu Salama toljottaa isoine silimälaseineen kannessa ja otsikoi PAPERILLA SEISOVA PERKELE.
Sen alla ite EICHMANN - Raportti pahuuden arkipäivästä. Eichmannin alle oon piilottanu Mäkelän tohtoriksi tekemän kirjan Tabujen rikkominen kissantaposta mustaan marsalkkaan: Tämä ei ole taidetta.
Ja ite vielä noita pyytäny ja ollu valihtemassa Kirjavinkkeihin!

- Ei tuu helevettijjää! sanos Kalle tai ainakin Hermanni, joka Helsingin olympialaisten puuhamiesten, voimisteluherroin, hommista kivahti: - Siinnon humpuuki huipussaan!

Onneks on olemassa aina Päätaloa kevennykseksi tai tavallaan niinku elämän tavallistamiseksi.

Ja illalla Havukka-ahon ajattelija ihka ilimielävänä! Vautsu-vau!
**********

Suomennos:
Kirjoittaja ihmettelee lukumakujaan, jotka seurailevat tv-uutislähetysten hirveyksiä. Tekee johtopäätöksen, että jompi kumpi, joko tv-uutisten seuraaminen tai vastaavien historian tapahtumien lukeminen, on jätettävä pois päivittäisestä elämästä. Muuten elämän ilo ja riemu kaikkoavat. Niinpä hän päättää sulkea ainakin täksi päiväksi sekä teeveen että kirjat ja lähteä ilottelemaan Veikko Huovisen Konstan kanssa kaupunkireissulle. Ilman raportointivelvoitusta.

4 kommenttia:

 1. Just tulin ehjin nahoin samaisesta metropolista. Vaimo jätti kyyvistä kaupungin kohalle, kun sanoin että lähtisin vähän ilottelemaan. Ite jatko mummohommiin. Ostin Ulla Lehtosen "Syö itsesi terveeksi" ja viimesen Luontokuva -lehen. Pentti Saarikosken "Bretagnen päiväkirjaa" ei ollut saatavana. Törsäsin johonkin purilaiseen, mihin piti ihe valita mausteet. Tuli vähän omituisen makuinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EJ
   on se ilottelun muoto muuttunu ajanoloon terveellisempään suuntaan: toinen ostaa lehen, toinen istuu teatterissa!

   Poista
 2. VISKOOHAN HYVÄ VELI KIRJAT NURKKAAN JA JATKA LENKIN PITUUTTA. RATKAISE RISTIKOITA JA LÄMMITÄ SAUNA, JOHAN TULLOO LUPSAKKA OLO. HVP:N HIIHOT NYT 425 KM.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin hyvin vanha pappa!

   Hyvinnii saat tänä talavena 100-vuotisitsenäisyyslukemat 2017 km.

   Kaikkee luvettelemaasi tehhään.
   Huvittavinta ja mukavinta on keskellä arkipäivää ulukosaunassa saunominen; nautinto tuplaantuu kun muistaa miten toiset samaan aikaan äheltäät töissä henkhieverissä.

   Poista