Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

lauantai 12. joulukuuta 2015

Marilyn Monroen mies

https://www.youtube.com/watch?v=8VOCgWDl8KU

Arthur Miller (1915-2005) näytelmäkirjailija ennätti pitkän elämänsä aikana kolmesti naimisiin, keskimmäinen avioliitto oli lyhytkestoisin; taisi Marilyn-vaimolla (1926-1962) olla monenlaista vientiä.

Omaelämäkerrallinen näytelmä Jälkeen syntiinlankeemuksen ei ole pelkkää MM:n parjaamista, vaikka kriitikot niin väittivätkin.
Niin luen tästä melkein viholliseksi muuttuneesta KK:stani, joka vääjäämättömästi, sittenkin ja kiitos, taitaa kuin taitaakin olla luettu ja nujerrettu vuoden loppuun mennessä: jäljellä enää 61 sivua.

Millerin näytelmistä ainakin Kauppamatkustajan kuolema ja The Crucible (Tulikoe /Noitavaino) jäivät  henkiin ja jälkimaailman näyttämöille.

Sielläpähän  pyörivät nuokin tiedot pääkopassani, kuin likapyykki pyykkikoneessa, aikansa ennen kuin huuhtoutuvat ja puhdistuvat eli katoavat pois mielestä todennäköisesti kokonaan. Jos joku vuoden päästä kysyy, kuka on Arthur Miller, todennäköisesti vastaan että amerikkalainen kirjailija joka oli naimisissa sen yhden filmitähti Dupiduun ja Dirlidirlidilidamin kanssa. Mutta, todennäköisesti: yhtään kirjailijan kirjoittamaa näytelmää en muista. Vaan väliäkö sillä, sillä uuden vuoden aikana on tullut tuhottoman paljon uutta tärkeää muuta muistettavaa nykäsistä, keskisistä, hakkaraisista, syyrioista, eu-loista ...
Siihen mennessä Pia Talonpoika-Nykäsen pressan kutsuilla nuljahtanut jalkakin (kuva) on varmaan jo parantunut, niin ettei ainakaan uutiseksi asti Iltalehteen riitä.

Että pulassa tässä pian olette tekin, jos ette - priorisoi.

ÄSH! tää onkin tään:
 https://twitter.com/vainioalisa?lang=fi


7 kommenttia:

 1. Hikka,

  ei se niin vaarallista oo, jos vaikka unohtaa jonkun Millerin emäntien nimet. Minä kysyin äsken etävaimolta sähköpostissa, pittääkö minun siivota tällä viikolla. En yhtään muistanna, että sehän oli pysyväismääräys, jotta siivottava on joka viikko. Vain selvishän tuo assii siinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EJ
   valikoiva muisti on miehen merkki.
   Ei tässä Googlena tarvii kulukea.
   Koulussa jo opin sanomaan jotta kaho kirjasta ja muista lähteistä jos oppilas sattu jotain rätvänää näyttämään välitunnilta tultuaan.

   Poista
 2. Hikka,

  kyllä pitäs Piankin varpaista saaha kuva, vois vertailla ovatko yhtä somat kuin Alisalla. Iltikseen olivat kuvanneet ihan muuta, joka ei vakavasti ajattelevaa kiinnosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EJ
   Oispa mukava kurkistaa noihen iltasempiin lehtiin toimittajien pääkoppiin: ihanko ne pilikkannaan meitä pittäät, vaiko tosissaanko ovat?

   Poista
 3. Noo, ne vain yrittävät penkoa piiojen ja alisojen, mattien ja mikkojen pääkopan sisältöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EJ

   eli ovat tutkijoita ikäänkun elämän yliopistossa.

   Poista
 4. Hikka,

  lukijoitten piänupit ne vasta on syynätty tarkkaan, ja tulosten perusteella tekkeevät lehtiä.

  VastaaPoista