Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

lauantai 5. joulukuuta 2015

ADHD


Erityisopettajanakin määrittelen Ilkan vähintään ADHD-porukkaan: ei tahdo perässä pysyä tämän matkamiehen kelkassa. Taipale - mitä sopivin nimi ainaiselle lähtijälle ja tulijalla!

Poliitikko, ylilääkäri, sosiaalipsykiatrian professori, pasifisti ja kansalaisaktivisti ...

Vauhtiveikko, sano!

Otteet kuin saarnamiehen, ja puheviittauslyhennykset samoin. Nyt vain uskonnollisten puhujien käyttämät, käsittämättömät ja itse sanomaa ja sisältöä sotkevat  Joh.3:17; 2.Moos.5:15; Ps. 21:11 jne. ovat vaihtuneet maailmanmiehen lukemattomiin yhdistyslyhennelmiin CPAPD, CAFIU, END, CNDIPPNW, IPPNW ...

Ota siitä sitten selvää, kun jo muutenkin on mukana pysyminen.

Mutta väliäkö hällä! Hyvää hän tarkoittaa ja aikaansaa: mm. asunnottomia 'alanmiehiä' ei enää ole. 
Näppituntumalta voi sanoa että hän tuntee kaikki Suomen vaikuttajat, ja lähimain kaikki vähänkin merkittävät ihmiset lähimaissa. Nokian johtajiinkin otti heti mainosmielessä yhteyden, kun pissillä käytyään Vappu-vaimo oli nähnyt naurettavan näyn, miten viimeisen päälle laitetut naiset tönkivät kyynärpäitään myöten seisomapissipaikan viemäriaukosta sinne pudottamaansa kännykkää.

Henkeä haukkoen tämän miehen perässä tässä mennään, 63. sattuma menossa 111:stä. Pakko välillä hellittää, ettei kelkasta kellahtaisi.

Vaan se on ainakin jo selvinnyt, että
kolme on kohdetta Ilkalla niin Suomessa kuin ulkomailla, minne mies aina päänsä työntää ja tutustuu apu ja auttaminen mielessä:
 1. mielisairaala
 2. vankila
 3. asunnottomien majoitustilat
Melkoista anekdoottia tarjoaa sekä sivujuonnetta pursottavat pääjuonteiden lisäksi vauhdikas Venäjä mon amour juttukirja ja sen tekijä.

Ainakin neljä on miehessä ihmistä sisällä samassa paketissa, minkä itsekin tässä toteaa:
"Kari Välimäki on joskus kertonut, miksi ihmiset eivät minusta oikein pidä: - Ilkka, sinä liimaat postimerkitkin neljä kertaa nopeammin kuin muut." 
Kirjavinkit

4 kommenttia:

 1. Minä henkeä haukkoen luen Juha Hurmeen soutukirjaa, kun olit sitä mainostanut. Piti pistää pöyvälle vähäksi aikaa jäähtymään sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EJ
   Tämmösiä kirjallisuuden historiat pitäs olla eikä kuivia kuten KK!
   Pitkästä soudusta huolimatta pitkäpiimäsyys oli kaukana.

   Soutelehan Hurmeen kanssa yhtä monta päivää kuin minä.

   Ainu mikä minua Hurmeen soutajissa jäi vaivaamaan, oli itäsuomalaisten unohtaminen.

   Poista
 2. Taipale ja kapellimestari Leif Segerstam ovat kaksi voimapesää ja adhd-tyyppiä.

  Näin jokin aika sittenTaipaleen pariskunnan haastattelun jossain tv-ohjelmassa. Eihän siinä ehditty kuin vähän raapaista, mutta katsojallekin ehti siirtyä aimo annos innostusta ja hyvää mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MM
   Opettajina ollaan oltu monta kertaa liemessä noihen ADHD-läisten (ent. MBD) kanssa, vaan lopulta lähes aina pinnalle pulpahti ilo ja innovatiivisuus nuokkuvassa luokassa.
   Varsinaisia energiapatukoita.

   Poista