Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

maanantai 31. tammikuuta 2022

Larkinin perhettä koronaan

 Ingallsin perhettä viime vuonna


Kaksi vuotta, vasta, omikroniksi mutatoitunutta koronaa. Sota-ajan kestoon vielä huitkotva. Jotta mikäs tässä. Uuneja lämmitellessä, lunta kolaillessa, sottaillessa, mahtaisiko Taipaleen Ilkalta onnistua tämmöinen paikalleen jämähtänyt maatiaiselämä. 
Hiihdellään hankia hiljokseen ja katsellaan telkkua iltojen iloksi. Yöt luetaan kirjoja. 

Hyvinhän kaikki kaiken kaikkiaan - muu maailma muualla. 

Varsinkin kun vielä Olympian kisat edessä: kaksi viikkoa yhtä Kiinaa!
Harmi etten vieläkään ole onnistunut päättämään voittajasuosikkia miesten kaun  Ässhh! taitoluistelun voittajan nimeä - kumpiko: Vincent Zhou vai Mark Kondratjuk? Enkä lumilautailun naisten slopstylen voittajaa, kun en löydä yhden yhtä ehdokastakaan - liekö lajissa mukana meidän Enni? Kiireen pukkaa, sillä Urheilutietäjien kisaveikkaus on palautettava viimeistään ylihuomenna, tarkemmin 2.2.2022 kello 23.59.59.

- Hätänsä kullakin! kuuluu kuiske.
Ei noista Larkeneista ole Pieni talo preerian korvaajiksi lähimainkaan; eikäpähän noita ole kuin kuusi jaksoa, joista kaksi jo katsottu kahtena perjantaina yhdessä kaksin, ei nyt sentään käsi kädessä - pois moinen hempeys meistä!  😍  😍
Arvostelumme: Siinä ja siinä.
 
Itkut kaukana ja riemut revenneinä sarja etenee. Tahti tuima. Semmoista kiireistä hössötystä, romukauppiaan perhe-elämää Englannin maaseudulla 1950-luvulla. Tuo vuosikymmen tässä viehättävintä tapoineen, taloineen ja kyläelelyineen. 
Monenlaista juonimista.
Hyväntahtoista periaatteessa. Ajantapoksi sopivan väkivallatonta.

Ettäkö Areenassa jo kaikki osat, kuuluu sieltä.

- No ne on hättäisille, ei meille.
Kirjavinkeissä
tänään
Z.Topelius: Suomen herttuatar

-6°C  7 km  457 km/€ 73 h

6 kommenttia:

 1. Tykkäsin niin paljon siitä ensimmäisestä, "aidosta ja oikeasta" Oi ihana toukokuu -sarjasta, että en aio pilata muistojani tällä uudella. Eihän noista kukaan edes näytä Larkineilta, paitsi vanhin tytär (siinä vanhassa näyttelijänä oli Catherine Zeta-Jones, niin suloinen) ja mitäs tuokin nyt on, että sulhanen on musta mies - nykyajan vaatimuksille kumartelua. Isä Larkinin pitäisi olla paljon kiltimmän näköinen, ei tuollainen könsikäs. .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MM

   meillä ei entistä painolastia takana, mutta jo mainitsemasi entinen nimi Ihana toukokuu antaa olettaa että harhailua tämä uusi, vaikka sama 50-luku muka menossa.

   Täytyy etsiä uutta sarjaa mikäli korona sen kun jatkuu.
   Rin Tin tin tai Musta ori - miten ois? Beaver. Jokin vanha kumminkin. Lassie? Muttei Eliot Ness. Bonanzakin ehkä, olis ainakin railakas musiikki. :)

   Poista
 2. Vanha Larkin oli minusta parempi. Silloin meno oli anarkistista ja raisua. Tämä uusi herra Larkin on pullamössö- kaveri verrattuna siihen vanhaan konkari - pätkään. Vakuutustarkastajakin oli enemmän semmoinen " mies ja alaston ase" - koheltaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tilley =

   Tulkoon valkeus, ja Valkeus tuli!
   Kadonneet lampaat löytyvät, vai routako porsaan kotiin ajoi? :)
   Die Fahne Hoch! meinasin jo kiljaista, mutta en, kun katsoin että ainakin Saksissa moinen laulahdus on kielletty. Eikähän nykyisin enää perässä pysy, mikä soveliasta on / mikä ei. Räsänen-case!

   Poista
 3. Kokeilen paluuta vähitellen. Tosin eläkeläisen kiireet ovat valtaisat, sanallisen arkun saranat ruostuneet ja sanomiset jo joutavia kähinöitä, mutta, - myönnetään .. Naamkirja ja Insta ja Visertäjä Trumppi saavat minut vähän ahdistuneeksi, sillä niihin paikkoihin ei voi oikein ajatuksia laittaa. Some on muuttunut vähän ahdistavaksi paikaksi. Ehkä täällä Blogger.- maailmassa olisi vielä jäljellä hitunen sitä vanhaa juttua. Mutta katsotaan. Kokeillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. T

   Täällä ollaan kuin suvannossa, melskeiltä sivussa olemassa. Syrjäläisenä.

   En minäkään yhessä ainoassa nuissa mainitsemissasi.
   Palautteetkin tulla tupsahtelevat pääasiassa mailitse. J.Vahekaan kun ei onneton osaa tänne, vanhuuttaan, kirjautua. ;)

   Poista