Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

lauantai 17. heinäkuuta 2021

Kuubassa

 puolikuukin (½Q) on kuumempi - ja seljällänsä makaapi -

Toissapäivänä värjöttelemässä Buenos Airesissa  +8,5°C 
nyt helteisessä Havannassa:  + 24 °C  tänään lauantaina - 17.7.2021.
kuten moni muukin asia. 
Viimein uskaltautuneet asukkaat kadulle mellakoimaan äänekkäämmin kuin Samartinin romaanissa Naiset valkoisissa.

Ja jos ihan totta puhutaan niin Toivasten Salsaa & Mojitoa -matkakirjaa tässä edetään, upeita Reijon kuvia ja Pirjon valaisevaa tekstiä, muistumia Kuubasta vuodelta 2010, jolloin ohiajava nuorimies kiskaisi kaulalta kultakäädyn ja polkaisi näkymättömiin. Päästäänpähän poliisilaitokseen tutustumaan, vaikkei rosvoa löydykään: kalkkeeripaperivihkoon tehdään kyllä tärkeitä merkintöjä.

Fidel puhuu tuntikausia vallankumouspuistossa, ja kansa jaksaa kuunnella innolla. Fidel on jo 84. Toivaset toivovat, kunpa olisivat päässeet käymään Havannassa vaikka kymmenenkin vuotta aiemmin:
 
"2010-luku on tuonut kaupunkiin niin paljon eriarvoisuutta ja ristiriitoja, että Buena Vista Social Clubin DVD alkaa kerätä pölyä kirjahyllyssämme."

Niinpä. 
Meitäpä onnisti: pääsimme neljännesvuosisata aiemmin, jolloin kaikki oli omalaatuisen lämmintä. Honeymoonista johtuen? Tuolloin muuten samat asiat, samat ihmetyksen ja ihailun aiheet esillä kuin nyt kymmeniä vuosia ajastaikaa myöhemmin: siivekkäät jenkkiautot, uljaat ränsistyneet, rappeutuneet kerrostalot, sikaritehtaat, 'Mi mojito on La Bodeguita, mi daquiri en el  Floridita, Hemingwayn villa' ...

Vau! Ja perään voi hitsi ...

Kuva Reijo Toivanen kirjasta Salsaa et Mojitoa. Stresa 2021

No onneksi meillä albumissa kotona sen aikaista Guamoa, Gironia, krokotiilisaarta ja Sikojen lahden maihinnousua. Uintia Karibian meressä sun muuta poikkeavaa.
Ja ennen kaikkea jäljellä videokasetilla nämä La Vieja Trova Santiaguera -velloset, aidommat kuin BVSC-soittajat.  Kuunnelkaapa
Suosittelemme lämpimästi. 
Enemmän kuin näitä tropicanalaisia yötyössä potkiutujia:

ns. omakuva
 
pst
Toivasten matkakirja
Salsaa et Mojitoa etenee
seuraavaksi Meksikoon 
- se jää jo teidän kontollenne 👌👍
Kirjavinkeissä

2 kommenttia:

 1. Salsaa & mojitoa on upea ja matkakuumetta aiheuttava kirja. Onpa hienoa, että olet päässyt käymään Kuubassa, ja jo noin kauan sitten. Se on varmasti ollut ikimuistoinen reissu. Itse olin pari kuukautta Ecuadorissa yli 20 vuotta sitten. Kyllä Latinalainen Amerikka on todella kiehtova maailmankolkka! Sinne sitä lähtisi mielellään joskus vielä uudestaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kirjis

   kahden viikon olekelu maksettiin - kolme viikkoa siellä kuitenkin kulahti, kun lentokoneet loppuivat eikä päässyt maasta pois.
   Sepä sopi hyvin.
   Hyvin olisi viihtynyt vaikka toisen mokoman; turistiturvallisuus oikein huokui ympärillä. :)

   Monirotuisuuksien sulautuminen ja yhteiselo miellytti ja ihastutti, omatoimisuus myös - ja ennen kaikkea innovatiivisuus, vai sanoisiko arjenkekseliäisyys.

   Poista