Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HuK

maanantai 28. syyskuuta 2020

Pilkillä

 3  Luokkalehden 1986 sisälmys jo/vasta sivulla 6  

Päätoimittajapari on ollut sitä mieltä, että ensin ajankohtaiset jutut ja vasta sitten sisällysluettelo: tuo tylsimys.

Pantiin Jarno Aarnen kanssa pilkille, kevättalvea kun jo elettiin, ja johan alkoi ahventa avannosta nousta:


Ihan mielenkiintoinen luettelohan tämä, ainakin näin jälkeenpäin luettuna: Keitäs siellä nyt olikaan?


Sekin tuosta selviää, jotta koko koulu on ollut lehteä täyttämässä, myös kaikki Kirstin kymmenkunta muksua: ykköskakkoset kelpuutettu isompien joukkoon. Eivätkä isommat nekään iällä pilattuja: nämä alun kolmattakymmentä kolmekutosta. Eli molemmat yhdysluokat (1-2 lk ja 3-6 lk) tiiviisti tuotannossa mukana. 

Kaikki messiin! Empatia oli päivänsana. Jo pakostakin läsnä: mites pihapelit ja leikit muka muuten olisivat onnistuneet vajaamiehityksin.
 
Kolttosia tietysti sattui, vaan ne rähistiin sormi pystyssä samantien selviksi: ette saa potkia palloa Tatjana-keittäjän persiljapenkkiin, ettekä kurkkia huussin seinien raoista tyttöjen puolelle, ettekä ettekä ettekä...


Paitsi kerran oli pahempi kahakka lähellä, kun yhtenä päivänä luokan oveen koputettiin ja kaksi miestä, jotka olivat maalaamassa ulkosieniä, astui tuimana sisään:
- Meidän autoa on vahingoitettu, auton kyljessä on syvä lommo. Aamulla kun auto jätettiin tuonne pihalle se oli ehjä, joku oppilaista on syyllinen.

- Ohhoh!

No sekin selvisi seuraavana aamuna kun maalarit palasivat hommiinsa ja peruivat syytöksen. 
Lommo oli syntynyt jo edellisenä yönä: Kirkolla Hutsin parkkipaikalla oli tehty tihutöitä muihinkin autoihin. Ja poliisi tutkii tapauksia.
Parempi meille näin kuin näin. Tai näin.

Kyläkoulun satumaisuus sen kuin sai jatkua.
 

jatk. I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - X - XI - XII - XIII - XIV - XV

KIRJA-ARVOSTELUT


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti