Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HuK

sunnuntai 22. joulukuuta 2019

6

(vähän ärtsynärtyneenä - mikähän musiikkitempotermi prestissimo tai stacatto tai mikä vastaisi tilaa - kun ei lörtsikelin takia pääse suksille)

Tänään hankinnassa, metsään mennään ja se kaadetaan, Joulu6
Pokasahalla.

Nostalgista?

Mitä vielä!

Auton perään kärri kiinni. Ajetaan peninkulma ja rämmitään vesisohjossa metsään, missä valitaan luvan perästä mikä tahansa 6. Sitten kun muka paras on löytynyt, ravistellaan oksilta enimmät vedet ja kumarrutaan 6puun juureen ja sahata kihnutellaan puu poikki.

Raahataan tielle ja kärrin luona mitataan sopiva korkeus - minä varpaillaan + ylöskurotettu rukkaskäsi, löysytetty venytetty rukkanen ikään kuin se tähti - ja lyhennetään 6 sisätilamittoihin sopivaksi. Kellistetään 6 selälleen kärriin, sidotaan venyvin mustekalakoukuin ja käydään kiittämässä talonväkeä.
oma piirtämä
- 22.12.2019, n.klo 11 -
vuodenkierron lyhimpänä ja pimeimpänä päivänä

Vielä on jäljellä loppuhuipennus eli kutosen jalkaan kiinnittäminen ennen sisällevientiä.

Siis se 6kauppiasjalkajuttu, nyt tosin kauppiaan paikalle pitäisi sovittaa minut, vaan kun vitsi ei siihen kieleltään taivu enkä minä halua menettää vapautta, niin pysyköön kehno entisellään:
"Lopuksi kauppias kiinnitti joulukuusen jalkaansa."


4 kommenttia:

 1. Varminta on numerolla ilmaista. Laitoin eilispäivänä Bittiin parikin juttua, joihin piti uu-kirjaimet lisätä.

  Ja läskisavotta alkaa latusella vasta joulun jäläkeen, joten elä suotta hermoile.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ej

   eikös ne vekselissäkin numeroin varmista ja kauppakirjoissa yhäkin - ja hiihtokilometreissä jotkut. :)


   Poista
 2. Hieno 6-tarina, 6:n kuva ja mahtava 6-vitsi. Paras kyllä käyttää kiertoilmaisua, koska 6:kin voi olla sellainen kiistajuttu somen reunamilla, aito vai keino, miten koristellaan ja miten hävitetään - ja aina menee väärin...

  Minä kävin tänään sumukävelyllä märällä metsäpolulla. Sammaleet kiilsivät ihanan vihreinä ja nenääni nousi suloisia aluskasvillisuuden tuoksuja. Siinä polun kohdalla pitäisi olla valaistu latu. Saa nähdä, tuleeko sitä kevättalvella vaiko ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mm

   täälläpäin lunta olisi, vaan on niin tilsaa ettei raaski sitä suksin pois kuluttaa. Ihan oikeasti: lumi kuluisi!

   Parempi tavallasi kuljeskella aistit avoinna - mininkäs tässä muka hoppu.

   Poista