Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

lauantai 1. syyskuuta 2018

Varrelta viikon

Päikkäviikko

la 1.9.
"Ennen vanhaan olisi alkanut koulu: äiti ottaisi pyörän ja minä klanipäänä istuisin tarakalle - jos ekaluokalle menisin; eivätkä jalat jäisi pinnojen väliin, koska värikäs lankauojaverkko takapyörän molemmin puolin olisi suojana. Opena jos olisin, olisi koulua käyty jo parit viikot - korvat kipeinä.

Nytpä saan tehdä sitä mitä haluan ja lukeakin mitä haluan: päättelin Hannu Mäkelän Valon, kudoin yhteen sitä Kirjavinkkeihin: Miltä tuntuu kun rakas vaimo yllättäen kuolee. Paras kirja pitkiin aikoihin. Mäkelä kirjoittaa juurevasti, syvemmin erittelee kuin Päätalo, jonka sijaan jotain inhimillistävää oli jo aika etsiä monen hömpän keskeltä.
Näinköhän meni luettavaksi sadan kirjan miehen viisiosainen Muistan-sarja?

Olihan viikolla tapahtumia - voi yhen kerran. Passia Poliisilta, viisumihakemista Lämpöidea OY:ltä (heh! sopiva nimi), puussa kiipeämistä sahan kanssa, rännipelleilyä tika- sun muilla puilla livakalla peltikatolla, pensaiden leikkuuta (sekin samperin pusikkokin tulossa vielä mieliharmiksi! - valituksia pls), taipumista nettiruheiluun. Siis tilattu Ruutu+ ihan vain pesäpallon takia syyskuuksi, kun JoMa pelaa ja suosikkini Sotkamon Roope (Toistasataakiloisen Niemen syöksy Vimpelissä oli Vuoden Teko). Semmoista kuvavilinää ja poukkoilua tv-kuvaan verrattuna.

LINKKI

No jopa on kiirusta elakelaisella, kun ei pötköttämään jouda. Rajoitteet lähestyvät päiväpäivältä - silloin on mentävä kun vielä jotenkuten kykenee. Aikaa ei ole tuhlattavaksi enää. Tiedetään ja tunnetaan.  😈

Vaan näillä mennään ja valmistaudutaan Suomi-Ruotsi-yu-maaotteluun, jossa ne pullat on hyvin uunissa."

KIRJA-ARVOSTELUT
*** 
myö

8 kommenttia:

 1. Et sentähe sienimetässä oo käynyt. Siellä aika kuluu, varsinkin jos eksyy.

  VastaaPoista
 2. Arvoisa kinesteettisen ITE-taidespektaakkeliperformanssin tulisielu -hikkaj

  Riehumiselle voipi antaa hyvän arvosanan taidepläjäysperformanssina.
  Mutta tympeät ihmiset tapaavat ilmiötä kutsua nimella ADHD ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   ottanet huomioon: teksti on erityisopen (ex-)!

   Täällä muuan ysikymppinen mummo taannoin, pitkästä aikaa kun kaveri Ainon tapasi, loihe heti ilmoille valituksen: "Nyt ei enää riehuta." Varmaan tarkoitti: riehututa.

   Poista
 3. Arvoisa erityisasiantuntijuus-ex-pertti hikkaj

  Meikäläinen haluaa tässä yhteydessä ihan aluksi siteerata toista experttiä, arkkiatri Risto Pelkosta, joka syksymmällä tiettävästi esiintyy Turun lääketiedepäivillä symposiumissa nimeltään " Mitä taide saa aikaan ? Havainnossa ? Hoidossa ? Hyvinvoinnissa ? "
  Arkkivaari se on juttunsa otsikoinut " ITE-taiteessa luova joutilaisuus " !

  Nyt on meikä-Vox kahen vaiheilla; kumpaa experttiä olisi kuunneltava. Ja ohjeita seurattava !
  Pelkosta vaiko pelotonta hikkajiita !

  Meikäläisen luontainen laiskuus on käypänen tuohon luovaan joutilaisuuteen.
  Kun äksjönhinku iskee päälle, voi sitä varovasti selailla potusta tuota hikkajiin riehuntaa.
  Varoituksen sana on vielä paikallaan: Tikkaat ovat hitaat nousta, mutta yllättävän nopeat tulla alas !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   jos Turun päiville osut niin välitäpä Pelekoselle yhen itäsuomalaisrotuisen luppakorvan itetaitelluista leikkuu(pöytä)telineistä ja niiden muille aiheuttamasta pelkokertoimesta tietoa.
   Mitähän Risto ois mieltä moisista tellingeistä, eli mitä nuo saisivat aikaan symposiumin osanottajissa, jos kuvan rätkäis screenille ja tarkkailis sitten valkotakkiväkeä otsikon silmällä:
   " Mitä taide saa aikaan ? Havainnossa ? Hoidossa ? Hyvinvoinnissa ? "

   Poista
 4. Arvoisa IT(S)Ellinen hikkaj

  Voipi olla, ettei tuu meikäläisen mentyä sinne kulttuurin kehtoon tänä syksynä.
  Mutta taide-elämyksillehän on olemassa tämä pottuesillepanokanava, josta voi ilman matka- ja osallistumismaksuja viimmesimmän huuvvon mukasia taidepläjäyksiä nautiskella !

  VastaaPoista